PRIPREMITE JAKNE I KIŠOBRANE

Stiže i prvi snijeg: Pred nama obilna kiša i ogroman pad temperature, za cijelu zemlju izdan niz upozorenja

Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell, DHMZ
1/3
11.09.2024.
u 08:41

Današnji će dan u većini Hrvatske biti najsunčaniji ovoga tjedna. Uslijedit će oblačnije i kišovitije vrijeme, a u petak je u najvišem gorju moguć i snijeg

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, no navečer se na sjevernom Jadranu očekuje naoblačenje uz sve veću vjerojatnost za kišu i grmljavinu. U najzapadnijim krajevima, uz povremeno više oblaka, malo kiše može biti već i ranije. Vjetar će biti slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a popodne u Međimurju i Hrvatskom zagorju jugozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabjeti te sredinom dana okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Na sjevernom dijelu će zapuhati jugo koje će se do večeri proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 23 i 28 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za danas su zbog vjetra izdana žuta upozorenja za Kvarner i Kvarnerić Velebitski kanal te Dalmaciju. Više vremenskih nepogoda očekuje se za četvrtak. Naime, sutra su mogući lokalno izraženi pljuskovi i grmljavina. Za cijelu zemlju tada je izdan niz upozorenja. 

Narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena na snazi je za riječku regiju, a žuto za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku. Uz to, upozorenja su izdana zbog kiše za gospićku, kninsku, riječku i splitsku regiju: "Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika".

VEZANI ČLANCI:

Također, u većem dijelu zemlje za četvrtak je upozorenje izdano zbog vjetra i to u riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, u Dalmaciji, Velebitskom kanalu, Kvarneru i Kvarneriću te zapadnoj obali Istre. 

Današnji će dan u većini Hrvatske biti najsunčaniji ovoga tjedna. Uslijedit će oblačnije i kišovitije vrijeme, a u petak je u najvišem gorju moguć i snijeg. "U četvrtak promjena vremena – jače naoblačenje, pljuskovi s grmljavinom, lokalno i obilni. S jakim sjevernim vjetrom ponegdje će već u četvrtak osjetno zahladnjeti, a u petak gotovo posvuda u unutrašnjosti. Uz svježije vrijeme prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, još u petak lokalno obilnom. I na Jadranu oblačnije i nestabilno. Glavnina kiše i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom vjerojatno će biti u četvrtak na sjevernom Jadranu, a u petak u Dalmaciji, dok bi u subotu mogla izostati. Umjereno i jako jugo u petak će naglo okrenuti na buru i tramontanu te će osjetno osvježiti", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

VIDEO Ulice u Makarskoj potopljene nakon obilne kiše

Komentara 4

PV
prcko.vita
09:19 11.09.2024.

Nećete vjerovat, ali mi svi imamo na mobitelu i pametnom satu jednu aplikaciju koja nas sama upozorava kada će kiša, snijeg i tako dalje. Da ne pričam o aplikacijama za koje smo mi kao narod platili milijune eura koje nitko ne koristi, ali ove za informaciju o vremenskoj prognozi su besplatne. Tako da ovakva vrsta članaka, kad će kiša, ili slično, stvarno su smiješne.

Avatar svinjski_biser2
svinjski_biser2
10:37 11.09.2024.

članci o vremenu, neš ti posla....

MA
marinalučica
11:59 11.09.2024.

Normalno da zbog globalnog zatopljenja pada snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije