Divljanje kod Požege

Utrkivali se Volkswagen i autobus, auto sletio ceste i zabio se u znak

nesreća
Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija
22.01.2019.
u 11:41

Da bi izbjegao sudar, vozač automobila sletio je s ceste na putnu bankinu, gdje je udario u prometni znak

Iako je na tom dijelu ceste prometnim znakom zabranjeno pretjecanje, u ponedjeljak predvečer kod Požege su se pretjecanjem drugih vozila po cesti utrkivali Volkswagen i autobus, oba požeških registracija, pri čemu je automobil sletio s ceste i udario u prometni znak, a obojicu vozača očekuje prekršajna kazna.

Požeško-slavonska policija u utorak je priopćila kako je oko 17.10 sati 23-godišnjak vozio Volkswagen kroz Eminovce, kada je na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom započeo pretjecati autobus marke "Setra", koji je također započeo pretjecati drugo vozil ispred njega.

Da bi izbjegao sudar, vozač automobila sletio je s ceste na putnu bankinu, gdje je udario u prometni znak.

Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja zabrana izraženih prometnim znakovima, najavljuju iz policije. Opetovano pozivaju vozače na pdrižavanje prometnih propisa, posebno pri vožnji u zimskim uvjetima.

Upozoravaju kako je, s obzirom da pada snijeg i zadržava se na cestama, otežana vožnja pod takvim uvjetima, pa vozačima preporučuju dodatni oprez jer se u takvim uvjetima povećava i opasnost od prometnih nesreća.

 "Vozačima savjetujemo da ne kreću na put bez zimske opreme, a ukoliko prometuju, da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, izbjegavaju nagla kočenja i promjene smjerova, a posebnu pozornost obrate na zavoje, mostove, usjeke i nadvožnjake gdje je mogućnost poledice veća", poručuju iz požeško-slavonske policije.

Pogledajte video: Ova nesreća dokaz je da se tragedija može dogoditi i pri jako maloj brzini

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
12:15 22.01.2019.

i što reći na to, .. bar bi se vozač busa trebao ponašati u skladu sa propisima na cesti,... a da je on npr. završio u jarku i nedao bog, ubio ljude koje je prevozio u busu??? to je prekršaj za oduzimanje vozačke dozvole za bus samo tako.

MO
modovisisajteMaraschino
17:14 22.01.2019.

a fićo im svira da se maknu?

MA
maximinimax
13:54 22.01.2019.

Možda je netko vozio neopravdano sporo što policija ne kažnjava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije