JAKO NEVRIJEME

VIDEO Kaos u Splitu: Stabla padala po automobilima, bujice na cestama...

kiša split
Foto: Dalmacija Danas
1/18
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.08.2024.
u 07:52

U kratkom vremenu tako je konkretno u Splitu palo više od 25 litara kiše po četvornom metru. Veliki nanosi vode izbacili su i par poklopaca kanalizacije (šahte) diljem grada

Jako nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta vatrogascima koji su uglavnom uklanjali počupana stabla s prometnica, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma. U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split se doznaje kako su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita zajedno s kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split tijekom noći uklanjali stabla s prometnica. 

U samo sat i pol palo je više od 30 litara kiše po četvornome metru, što je jednako prosječnoj količini za cijeli kolovoz ako se promatraju službena mjerenja na meteorološkoj postaji na Marjanu u razdoblju od 1991. dod 2020. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tako su već iza 23 sata stabla padala uglavnom u središtu grada i to na prometnice i na parkirana vozila na Mažuranićevom šetalištu, u Kaštelanskoj, Zvonimirovoj, Rendićevoj, Zrinsko-Frankopanskoj, Plančićevoj i Starčevićevoj ulici. U Viškoj ulici na Bačvicama, te na Putu Firula bili su poplavljeni podrumi što je također zahtijevalo intervenciju vatrogasaca. Sinoćnje nevrijeme u Splitu donijelo je velike probleme Splićanima u prometu i kućanstvima, piše Dalmacija Danas.

Osim Split nevera s olujom, grmljavinom i obilnom kišom je pogodila i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i oborinama ostatak županije. U kratkom vremenu tako je konkretno u Splitu palo više od 25 litara kiše po četvornom metru. Veliki nanosi vode izbacili su i par poklopaca kanalizacije (šahte) diljem grada. Osim materijalne štete koje će zasigurno biti zbog stabala koja su pala na parkirana vozila, srećom tijekom nevere nisu zabilježena stradavanja ljudi.

Ključne riječi

Komentara 3

AN
analitičarka
08:26 19.08.2024.

Jedini način da se opere ovaj grad, jer Puljak, Ivošević i čistoća ne rade ništa. Čiste samo centar.

GN
gnoj
16:39 19.08.2024.

Bilo bi vrijeme da se uloži i u odvodnju a ne samo u propali H... !

Avatar papigagolog
papigagolog
08:28 19.08.2024.

Da li je potopljen Kaštel Štafilić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije