HNS

Vrdoljak: Jedini izlaz za Hrvatsku su novi izbori

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
10.06.2016.
u 18:37

– Iz digniteta prema Oreškoviću, koji je u politiku ušao ničim izazvan, najbolje bi bilo kada bi se Sabor raspustio prije dana kada će se raspravljati o povjerenju premijeru. Ako se Sabor prije raspusti, neće doći do osobnog razrješenja Tihomira Oreškovića i zaštitit će se njegov dignitet – rekao je Vrdoljak

– Niti jedan zastupnik HNS-a u Saboru nije uključen u bilo kakve razgovore o preslagivanju nove većine u Hrvatskom saboru – rekao je danas u Vukovaru predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Istakao je kako je jedini izlaz za Hrvatsku i njezino bolje sutra da se što prije održe izvanredni parlamentarni izbori na kojima bi građani rekli što i kako dalje.

– Više od 70 posto građana Hrvatske očekuje nove izbore. Što prije se oni održe to je bolje, ali ipak točan datum ne ovisi samo o nama. Most će odlučiti kada će doći do izbora. Sada ćemo vidjeti tko se drži zavezan za fotelju ili možda pokušava istrgovati neki privatni interes, a tko vodi iskrenu i transparentnu politiku kakvu vodi HNS. Hrvatskoj je neophodna stabilna i jasna Vlada koja zna što radi, a to možemo dobiti samo kroz izbore – rekao je Vrdoljak.

Podsjetio je i kako je upravo HNS prvi izašao iz pregovora oko sastavljanja nove Vlade jer su vidjeli da takva Vlada neće funkcionirati. Istakao je i kako je također HNS prvi zatražio političku odgovornost Tomislava Karamarka kao i da su prvi zatražili raspisivanje novih izbora. Najavio je i da će, dođe li do izglasavanja nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću,HNS svakako glasati za to, ali i isto tako i za nepovjerenje cijeloj Vladi.

– Iz digniteta prema Oreškoviću, koji je u politiku ušao ničim izazvan, najbolje bi bilo kada bi se Sabor raspustio prije dana kada će se raspravljati o povjerenju premijeru. Ako se Sabor prije raspusti, neće doći do osobnog razrješenja Tihomira Oreškovića i zaštitit će se njegov dignitet – rekao je Vrdoljak dodajući kako će zbog nefunkcioniranja Vlade i svega što se događa u idućoj školskoj godini 3000 srednjoškolaca s područja Vukovarsko-srijemske županije ostati bez subvencioniranog prijevoza i to samo iz razloga što nitko u Vladi nije mogao potpisati tu odluku.

Prvi čovjek HNS-a pohvalio i današnje potpisivanje ugovora o istraživanju i eksploatiranju nafte i plina u Slavoniji.

Kazao je kako je to projekt na kojem je radila i prošla Vlada te da je pretrpio puno "političkih batina" zbog njega. Istakao je i kako je i ovaj potpis pokazatelj da je sve bilo legalno, korisno, dobro pripremljeno i po zakonima RH.

– Da nije bilo tako, sigurno da ne bi moglo doći do potpisivanja ovoga ugovora poslije četiri mjeseca rada aktualne Vlade – rekao je Vrdoljak koji je u Vukovaru boravio u povodu održavanja Izborne skupštine HNS-a Vukovarsko-srijemske županije. 

Komentara 31

ST
stric15
19:20 10.06.2016.

....opet ovaj muljator...

DU
Deleted user
19:23 10.06.2016.

i ti ces u buksu i to vrlo brzo...bez zoke hulje nikad nebi videl sabor...bokcija

DE
dernek
19:06 10.06.2016.

Hoces li ti sa svojom strankom samostalno izaci na izbore da ze i vas rijesimo za jedno duze vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije