dobro je znati

Paški sir poslužuje se uz dalmatinski pršut ili slane inćune, ali i uz grožđe i kaduljin med

Sir
Foto: Dino Stanin/ PIXSELL
30.09.2015.
u 23:00

Uz mlađi Paški sir se serviraju laganija bijela vina poput malvazije, vrbničke žlahtine, graševine ili debita.

Paški sir se poslužuje uz dalmatinski pršut ili slane inćune, bijeli kruh ili tople paške bubice (pogačice) te crne masline.

Stari paški sir se može ribati te dodati jelima poput domaćih njoka, rižota, makaruna, ili palente.

Uz stariji Paški sir, zreliji od 5 mjeseci se serviraju jača crna vina poput plavca malog, babića, merlota ili terana, ili bijela poput pošipa ili paške žutice, savjeti su iz Sirane Gligora.

Uz mlađi Paški sir se serviraju laganija bijela vina poput malvazije, vrbničke žlahtine, graševine ili debita.

Paški sir Gligora izvrsno paše uz grožđe i paški kaduljin med, te djevičansko maslinovo ulje.

>>Po pravo domaće i svježe na Cestu sira Zagrebačke županije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije