VIJEĆE ČETVRTI

Peticijom protiv opasnog stajališta

16.09.2002.
u 00:00

* U Gradskom uredu za izgradnju grada tvrde da su s radovima upoznali predstavnike gradske četvrti i ZET

Mještani Podsuseda peticijom će tražiti vraćanje autobusnog stajališta sa Susedgradskog vidikovca u središte naselja. Kako tvrde stanari, Grad je samovoljno premjestio stajalište autobusa Črnomerec - Susedgrad na mjesto koje je zbog jakog prometa opasno, a i u neposrednoj je blizini Aleje Bologne. Osim toga, kako tvrde, stajalište je nepropisno postavljeno jer od prvog semafora nije udaljeno više od 60 metara, stoga nema ni građevnu dozvolu. Kako ih Grad nije na vrijeme upozorio na radove, Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče neće dati suglasnost za novo stajalište.

- Grad je iz sredstava komunalne naknade uredio parkiralište nasuprot nove stambeno-poslovne zgrade u središtu, iako je to bila obveza investitora, a samovoljno su obnovili i nogostup te pristupnu cestu prema Kolodvorskoj, za što također nije bilo inicijative građana. Radovima su uništili i kružni tok sa zelenilom - kazao je vlasnik kafića u središtu Mladen Tršalj.

U Vijeću gradske četvrti Podsused-Vrapče kažu kako ih je Grad o radovima obavijestio tek tjedan dana nakon početka uređivanja, pa suglasnost i nisu mogli dati.

- Veliko je nezadovoljstvo mještana zbog premještanja stajališta, koje nije sigurno ni za odvijanje prometa, ali ni za djecu - smatra predsjednica inicijativnog odbora Podsusedskog dolja Marija Klabučar.

Da se nisu suprotstavili, kaže M. Klabučar, Grad bi iz središta preusmjerio i autobus za Podsusedsko dolje. U tom bi slučaju djeca do stajališta prelazila vrlo prometnu Aleju Bologne ili, što je manje vjerojatno, koristila bi neprimjeren pješački pothodnik.

U Gradskom uredu za izgradnju grada tvrde da su s radovima upoznali i predstavnike gradske četvrti i ZET, da su ishodili lokacijsku dozvolu, parcelacijski elaborat te da rješavaju imovinsko-pravne odnose. Uređenje Podsusedskog trga odvija se u etapama, a započelo je - tvrde - još za Univerzijade. Dakle, puno prije nego što je izgrađena stambeno-poslovna zgrada u središtu, zbog koje je - kako tvrde mještani - i uređeno parkiralište, pristupna cesta, pa čak i premješteno autobusno stajalište.

D. Ćuk

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije