Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugla obljetnica

Proslava Petrova uz 40. rođendan crkve u Bešićima

01.07.2023.
u 11:16

Misu je predvodio mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, a poslije je uslijedilo pučko veselje u organizaciji samih župljana i Lovačkog društva "Sljeme" - Gračani

Slavlje Petrova spojeno je ovog blagdana s proslavom 40. obljetnice Župe sv. Petra i Pavla u Bešićima, dijelu Gračana.

Misu je predvodio mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, u zajedništvu s okupljenim svećenicima, te tijekom propovijedi govorio i o uhićenju Petra. Nakon svete mise uslijedilo je pučko veselje u organizaciji samih župljana i Lovačkog društva "Sljeme" - Gračani. Okupljenima, kojih je bilo dvjestotinjak, ponudili su lovački gulaš, kiflice i druge slane prigriske, ali i domaće kolače, a ničega nije usfalilo čitave večeri.

Slavljem se obilježila posveta crkve na Petrovo 1983. godine, kada je župu pohodio kardinal Franjo Kuharić te tada posvetio župnu crkvu - preuređeni mlin obitelji Bešić. Tom prigodom Kardinala je dočekalo mnoštvo vjernika, a među njima su se osobito isticale narodne nošnje koje župljani Bešića rado oblače u prigodama poput ove. I sada su se slikali svećenici i Gračanci u nošnjama, kao i prije 40 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije