UOČI IZBORA

"Začepi nos i glasaj!"

22.11.2003.
u 00:00

Čak 213.000 mladih hrvatskih građana ove godine prvi put ima pravo glasovati za saborske zastupnike

- Apstinencija je najgori mogući izbor. Čak 213.000 mladih hrvatskih građana ove godine prvi put ima pravo glasovati, no apatija je među njima jako raširena. Tijekom ove kampanje lecima, brošurama i drugim materijalima i akcijama pokušali smo nagovoriti sve građane, a posebno mlade, da izađu na izbore - rekao je Ivo Marinović, koordinator skupine nevladinih udruga "Izbor 2003.", u čijoj je organizaciji jučer u 13 sati s Trga Francuske Republike krenula "Rock parada ulicama glavnog grada" - završnica projekta nevladinih udruga i Radija 101 protiv apstinencije birača.

S kamiona oblijepljenog sloganima poput "Naš glas za izbor", "Začepi nos i glasaj" ili "Bukom protiv šutnje" građane su na izbore živom svirkom pozivali sastavi "Veliki bijeli slon" i "Funky Town". S Trga Francuske Republike rock parada krenula je prema Gajnicama. Tijekom cjelodnevne vožnje metropolom posjetili su Špansko, Staglišće, Novi Zagreb, Dubravu i druge zagrebačke četvrti.

Zeleni kamion s prikolicom, s koga su se širili žestoki zvuci, privukao je pozornost mlađih i starijih Zagrepčana.

- Sviđa mi se ovaj slogan "Začepi nos i glasaj". Stvarno su nam svašta napričali proteklih dana i mislim da većina ljudi želi da ova ludnica što prije završi. Izaći ću u nedjelju na izbore, ali odluka o tome za koga ću glasati nije samo moja. Cijela obitelj glasat će za jednu stranku - rekla je devetnaestogodišnja studentica Ana Milinović, kojoj se, osim slogana, svidjela i glazba "Velikog bijelog slona".

Umirovljenica Anica Škunca promatrala je rock paradu u društvu četverogodišnje unuke Sare.

- Dosta mi je već te galame i skupova na svakom "ćošku". Živim u centru i više ne mogu trpjeti tu buku! Idemo u nedjelju glasati i nek" nas onda ostave na miru - izjavila je Anica.

Dijana Kopjar

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije