ZETOVCI

Zbog neponištene karte, udario me i vrijeđao

22.03.2002.
u 00:00

* Kad se utvrde činjenice - bude li potrebno - pokrenut će se disciplinski postupak koji može završiti prekidom ugovora o radu, kažu u ZET-u

- Kontrolor me zbog neponištene karte izbacio iz tramvaja, psovao mi mater i nakon toga udario šakom u lice - iživcirano nam je jučer na Večernjakov dežurni telefon ispričao Marinko Bradarić. Incident se, kaže, dogodio u 7.50 sati u tramvaju broj šest, kojim se Bradarić vozio od Autobusnog kolodvora prema Velesajmu.

- Imao sam tramvajsku kartu, ali sam je zaboravio poništiti. Rekao mi je da se švercam i da mi mater bosansku, te da idem odmah van. Kada smo izišli iz tramvaja ponovio sam mu kako slučajno nisam "štancao" kartu, ali on je nastavio s vrijeđanjem i prijetio da će me zaklati. Kad sam mu rekao da me ne vrijeđa, nasrnuo je na mene i udario šakom u glavu. Dok sam ležao na tlu, prešao je cestu i pobjegao u drugi tramvaj, a ja sam vikao da stane i pričeka policiju - u dahu nam je prepričao M. Bradarić po dolasku u Večernjakovu redakciju poderane odjeće, s krvavim podljevima na koljenu i laktu, te modricama na desnoj strani lica.

- Recite mi je l" to uobičajeno u Zagrebu. Nisam odavde - već sam u posjetu rodbini, i još ne mogu vjerovati da mi se to dogodilo - M. Bradarić.

Nakon incidenta sjeo je, kaže, u drugi tramvaj i sišao na Velesajmu, kontrolora i događaj prijavio policiji, a potom je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Draškovićevoj.

- Slikao sam glavu, rame i nogu na koju su mi zbog krvarenja stavili zavoj. Ne znam šta ću, posavjetovat ću se sa svojim odvjetnikom. Kontrolor je bio mlađi, crn i malo viši, nosio je crvenu jaknu. Broj značke mi nije htio dati - kaže Bradarić.

U ZET-u jučer nisu ništa znali o događaju, ali su obećali da će slučaj ispitati.

- Na osnovi rasporeda rada kontrolora možemo utvrditi o kojem se kontroloru radi. Zvali smo ga telefonom, međutim mobilna stanica je isključena. Kako je radno vrijeme kontrolora do 13.15 sati i nakon toga se nisu dužni javiti u sjedište na Remizi, sve ćemo doznati u petak ujutro. Kad utvrdimo činjenice i - bude li potrebno - pokrenut ćemo disciplinski postupak koji može završiti prekidom ugovora o radu - kazao je šef Odjela kontrole karata ZET-a Mate Pleše. (Ma. R.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije