Mercedes na struju

Novi električni Mercedes EQS SUV s 544 KS i dometom do 660 km

Foto: Mercedes-Benz
1/4
28.04.2022.
u 08:49

Njemački premium proizvođač predstavio je SUV perjanicu na struju proizašlu iz najluksuznije S klase

S luksuznom limuzinom EQS i sportskom limuzinom EQE Mercedes-Benz ušao je u novu, potpuno električnu eru i u višim tržišnim segmentima. EQS SUV, treći model na ovoj arhitekturi razvijenoj za električna vozila, uskoro će se naći u prodaji. EQS SUV nudi obilje prostora, udobnosti i povezanosti za do sedam putnika u svojoj avangardnoj, luksuznoj unutrašnjosti. Zahvaljujući snažnim električnim motorima, prilagodljivom 4Matic pogonu na sve kotače i inteligentnom načinu vožnje offroad, EQS SUV također je sposoban s lakoćom se nositi s težim terenima.

Novi EQS SUV dijeli dugi međuosovinski razmak (321 cm) s EQS limuzinom, ali je preko 20 cm viši (dužina 512,5 cm, visina 171,8 cm), a u prtljažnik prima 645 l.

Svi EQS SUV-ovi imaju električni pogon (eATS) na stražnjoj osovini, a verzije s 4MATIC-om također imaju eATS na prednjoj osovini. U modelima 4Matic funkcija Torque Shift osigurava inteligentnu, kontinuirano promjenjivu raspodjelu pogonskog momenta između stražnjih i prednjih elektromotora. Zračni ovjes je standardna oprema.

Novi EQS SUV dolazi kao verzija EQS 450+ sa stražnjim pogonom izlazne snage 360 KS i 568 Nm okretnog momenta. Verzije s pogonom na sva četiri kotača su EQS 450 4Matic (snaga 360 KS, 800 Nm okretni moment) te EQS 580 4Matic (snaga 544 KS, 858 Nm okretni moment).

Vrijeme punjenja na istosmjernoj brzoj punionici je samo 31 minuta od 10 do 80%, a doseg s jednim punjenjem baterija je do 660 Nm za model sa stražnjim pogonom, odnosno do 613 km za 4Matic.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije