Vrijedna pomoć

Končar donirao 290 kućanskih aparata poplavljenima u Bosni i Hercegovini

Končar donacija BIH
17.09.2014.
u 12:41

Ukupna vrijednost donacije je oko 350 tisuća kuna, a uređaji su dostavljeni na dvije lokacije

Nakon što je sredinom srpnja Končarev konvoj pomoći poplavljenim područjima bio u Slavoniji, jučer je stigao u Bosnu i HercegovinuKončar je domaćinstvima u BiH donirao 290 kućanskih aparata (hladnjaka, štednjaka, električnih grijalica vode…). Ukupna vrijednost donacije je oko 350 tisuća kuna, a uređaji su dostavljeni na dvije lokacije.

Jedan dio pomoći stigao je u Orašje, a kućanski aparati namijenjeni su domaćinstvima u mjestima Vidovice, Kopanice i Tolisa. Drugi dio pomoći dopremljen je u Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije u Sarajevo odakle je distribuiran obiteljima u Maglaj, Doboj i Zenicu.

U Sarajevo je stigao i predsjednik Uprave Končara Darinko Bago sa suradnicima. Susreo se s Vinkom Puljićem, kardinalom Vrhbosanske nadbiskupije i Mirkom Šimićem, ravnateljem Caritasa Vrhbosanske Nadbiskupije, a posjetio je i nekoliko obitelji u Zenici koje su preuzele kućanske aparate.

"Končar suosjeća sa svim stradalima u poplavama, a kako tradicionalno pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, odmah smo donijeli odluku o donacijama, kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim zemljama. Nakon današnje akcije pomoći za BiH uslijedit će i donacija kućanskih aparata drugim poplavljenim područjima. Tako ćemo uskoro donirati još kućanskih aparata za Strošince u Slavoniji, računalima i uređajima opremiti osnovnu školu u Gunji te pomoći u opremanju prostorija udruge Zvjezdice koja skrbi o djeci s posebnim potrebama“, rekao je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara. 

>> Končar darovao 150 kućanskih aparata mještanima poplavljenih sela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije