Investicije

Srbija u energetiku ulaže devet milijardi eura

tadic
afp
19.03.2010.
u 13:48

Pet milijardi eura bit će uloženo u potpuno nove kapitalne objekte, a četiri milijarde u revitalizaciju i rekonstrukciju postojećih energetskih postrojenja, najavio je srbijanski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Srbija će u idućih šest-sedam godina uložiti devet milijardi eura u energetiku, najavio je danas srbijanski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, a prenosi B92. Pet milijardi eura bit će uloženo u potpuno nove kapitalne objekte, a četiri milijarde u revitalizaciju i potpunu rekonstrukciju postojećih energetskih postrojenja. Energetici je, kaže Škundrić, zadatak osigurati uvjete za razvoj gospodarstva i doprinijeti općem blagostanju društva.

- Cilj nam je da Naftna industrija Srbije postane regionalni lider u distrubuciji naftnih derivata, kao što bi i cijela Srbija, kada se završe planirana skladišta plina i sagradi magistralni vod Južni tok, trebala postati ključni regionalni igrač u opskrbi plinom ovog dijela Europe - istakao je Škundrić.

Komentara 9

Avatar sebastian
sebastian
18:03 19.03.2010.

Srbija ima plan, to sto Hrvatska nema, Hrvatski politicari samo pricaju i lazu, sta je Hrvatska napravila od 1992 za Energetiku, absolutno nista, mi imamo sve najbolje na svjetu a zapravo nemamo nista nego ekonomski kaos i neimastinu !!!!

OP
opančar
14:26 19.03.2010.

ništa čudno, ionako smo najgluplji i najveći lopovi u regiji, pa zašto nas danas, sutra nebi pretekla ekonomski i srbija

TH
than
15:38 19.03.2010.

Cek, pa mi bi trebali vise uloziti u tom razdoblju, a sto je najbolje niti jedni niti drugi nemamo para... Zivjele lazi politicara. Red je da vidimo koji mogu vise lagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije