POTREBNO: 1 kg krumpira, 1 korijen celera, 3 mrkve srednje veličine, 2 korijena peršina, 4 veća kisela krastavca, 2 glavice crvenog luka, 2 kisele jabuke, 3 jaja, 300 g graška, 2 velike žlice octa, 300 g majoneze, sol, papar
PRIPREMA: Krumpire zajedno s ljuskom obarite u slanoj vodi, a potom ih ocijedite i prohlađene nasjeckajte na kockice. Celer, mrkve i peršin nasjeckajte na kockice i kuhajte u slanoj vodi.
Kada povrće omekša, dodajte grašak i kuhajte dok i on ne omekša. Oljuštene jabuke, kisele krastavce i luk nasjeckajte na kockice, a jaja skuhajte, oljuštite i izgnječite na krupnije komade.
Posebno umutite majonezu, ocat i začine po želji. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke, prelijte smjesom od majoneze i polako promiješajte.
>>Ako ste ljubitelj salata, ova će vas oduševiti. Ako niste, možda sada postanete
>>Kikiriki i povrće u atraktivnoj salati koja postaje glavno jelo