Knjige plove

Brod knjižara u Makarskoj završava dvotjednu plovidbu

'Brod knjizara 2010'
''
12.08.2010.
u 18:10

Brodom knjižarom zadovoljan je književnik Miro Gavran, koji na dan potpiše 30-50 svojih knjiga. Dobro se prodaju i knjige Tomića, Šalkovića, Jergovića, a posebno je popularna psihologinja Mirjana Krizmanić.

Strani turisti koji ljetuju na Jadranu mogli su ovog ljeta nabaviti knjigu na svojem jeziku u Hrvatskoj, na Brodu knjižari koji kruži našim mjestima od Krka do Makarske, u kojoj u subotu završava dvotjedna turneja.

Gosti strani i domaći pisci

– Dojmovi su izvanredni – kaže Igor Gerenčer, idejni začetnik i organizator te jedinstvene putujuće knjižare, koja razveseljava publiku već četvrtu godinu plovidbom raskošnim Kapetanom Lukom, jedrenjakom dugim 37 metara, od luke do luke. Otvaraju se duše za pisanu riječ, knjige ondje nudi 20 izdavača, među njima i Večernji list. Na sedmodnevnoj je plovidbi Brodom knjižarom književnik Miro Gavran, koji na dan potpiše 30-50 svojih knjiga. Dobro se prodaju i knjige Tomića, Šalkovića, Jergovića, a posebno je popularna psihologinja Mirjana Krizmanić.

Gerenčer ističe da su prvi put zaplovili i strani autori Bruce Sterling, američki pisac znanstvene fantastike iz Teksasa, koji svakodnevno piše blog i reklamira ih u Americi, a radnju jednoga futurološkog djela smjestio je na naš otok Mljet. Tu je i Rus Vadim Zeland, kvantni fizičar, autor pet knjiga o transurfingu, koje su prevedene na hrvatski. Zeland inače ne dolazi na predstavljanje svojih knjiga, a kad je dobio poziv za sudjelovanje na Brodu knjižari, oduševio se. Toliko mu se svidio Zlarin da je poželio ondje kupiti kuću u kojoj bi živio sa svojom obitelji.

Pupačić na osam jezika

Svakodnevno se recitira Pupačićeva pjesma "More" na osam jezika, a navečer se izvodi predstava “Veliki svjetski teatar” Calderona de la Barce, organiziraju se radionice za djecu, folklor i pjevanje klapa. Program broda kulture odvija se u suradnji s turističkim zajednicama pojedinih mjesta. Organizatori se u budućnosti žele otisnuti i dalje od Jadrana, proći Otrantska vrata i zaploviti lukama Mediterana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije