svjetska premijera

Film o Tomi Zdravkoviću zatvorit će Sarajevo film festival

Legendarnog pjevača tumači Milan Marić, a poznatu pjevačicu Silvanu Armenulić glumi Tamara Dragičević
SFF
06.08.2021.
u 09:33

Za nagrade Srce Sarajeva ukupno će se natjecati 47 filmova u četiri natjecateljske sekcije, a festival traje od 13. do 20. kolovoza.

Svjetskim premijerama filma Danisa Tanovića “Deset u pola” i omnibusom “Pisma s krajeva svijeta” filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe redatelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog redatelja Béle Tarra, 13. kolovoza počinje 27. Sarajevo Film Festival.

Radnja Tanovićeva filma "Deset u pola" odvija se u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim ćevabdžinicama. Film će na otvaranju Festivala biti prikazan u Narodnom pozorištu, u Ljetnom kinu Coca-Cola, u Ljetnom kinu “Safet Zajko”, u Dječjoj kući Novo Sarajevo, u kinu na Ilidži te na dvije nove festivalske lokacije: u Cineplexxu Sarajevo gdje će biti prikazan u nekoliko dvorana i u Ljetnom kinu Stari grad (plato preko puta Vijećnice).

Omnibus pak “Pisma s krajeva svijeta” svjetsku premijeru će imati u Ljetnom kinu Vatrogasac, u sklopu programa Specijalne projekcije. Omnibus je međunarodna kronika prvih dana zaključavanja zbog pandemije u 14 privatnih kućnih filmova. Što se tiče hrvatskog filma, na festivalu će ih biti predstavljeno sedam, i to, kako je izvijestio HAVC, jedan od njih je u natjecateljskom programu igranog filma, to je film “Murina” Antonete Alamat Kusijanović koji je već osvojio Zlatnu kameru (Camera d’Or) na festivalu u Cannesu i otvorio festival filma u Puli. Ostali naši filmovi su, tri u programu dokumentarnog, dva u programu kratkometražnog te jedan u programu studentskog filma.

Što se tiče poslastice koja se u regiji čeka, to je svjetska premijera filma “Toma” Dragana Bjelogrlića o slavnom jugoslavenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću, koji će zatvoriti festival. U pitanju je portret koji prikazuje Zdravkovićeve početke, vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirirale za neke od najvećih hitova, ali i ljude iz umjetničkog svijeta koji su ga okruživali....

Za nagrade Srce Sarajeva ukupno će se natjecati 47 filmova u četiri natjecateljske sekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma, a festival traje do 20. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije