Što se traži u knjižarama

Najprodavaniji su novi Tomić i slikovnica Baby Lasagne

storyeditor/2024-07-18/PXL_151023_104669823.jpg
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
19.07.2024.
u 12:53

U top-tri najprodavanijih memoara i biografija je i knjiga "Neprijatelji iz čista mira" Tomislava Krasneca u izdanju Večernjeg lista

Portal Moderna vremena izbacio je popis najprodavanijih knjiga u svibnju i lipnju na temelju podataka o prodaji prikupljenih iz više od 45 hrvatskih knjižara. Tako je jedna od najprodavanijih knjiga, doduše na popisu onih za djecu, slikovnica Igora Jurilja i Marka Purišića "Baby Lasagna i mačak Stipe" (na drugo mjesto potisnuo je "Priče iz davnine" Ivane Brlić Mažuranić).

U top-tri najprodavanijih su i novi duhoviti roman Ante Tomića "Nada" te "Sigurna kuća" Marine Vujčić. I dalje popisom najprodavanije hrvatske književnosti vlada dakako Kristian Novak, koji se u top-deset opet nalazi sa sva tri svoja romana – novi "Slučaj vlastite pogibelji" na trećem je mjestu, ali s "Ciganinom, ali najljepšim" (5. izdanje!) zauzeo je sedmo mjesto dok je "Črna mati zemla" na desetom.

U top deset hrvatske književnosti su i "Brod za Issu" Roberta Perišića, "Visoke trave" Zorana Žmirića, "Rat" Miljenka Jergovića, "Žigice" Jurica Pavičića, ali na visokom šestom mjestu nalazi se roman "U malu je uša đava" Tisje Kljaković Braić koji je i lani bio među najprodavanijima.

U kategoriji društvo, politika, povijest najprodavanija je "Hrvatska u 30", priča Zvonimira Frke-Petešića i Bože Skoke, a na popisu publicistike u vrhu su "Post za žene" Mindy Pelz i "Putovanje zvano igra" Marka Babića. U kategoriji najprodavanijih biografija i memoara najtraženiji u knjižarama su "Zelena svjetla" glumca Matthewa McConaugheya i "Ironwoman" Đurđice Orepić dok je na trećem mjestu knjiga "Neprijatelji iz čista mira" Tomislava Krasneca u izdanju Večernjeg lista.

U kategoriji putopisa pak u na prva tri mjesta su "Put oko svijeta" Anthonyja Bourdaina, "Priče iz Alhambre" Washingtona Irvinga i "Ljubav oko svijeta" hrvatskog putopisca Davora Rostuhara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije