68. izdanje

Otvoren Pulski filmski festival pred 1500 ljudi. Pogledajte tko je sve bio!

Pula: Svečano otvorenje Pula Film Festivala
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/12
18.07.2021.
u 00:18

- Iza nas je teška godina koja je posebno pogodila kulturni sektor. Filmske produkcije su stale, kina su zatvorila vrata… Moramo biti jako ponosni na filmove koji su uspjeli biti dovršeni na vrijeme za pulski festival - istaknuo je državni tajnik Partl.

Na najljepši mogući način otvoren je 68. Pulski filmski festival - viješću da je film otvaranja “Murina” Antonete Alamat Kusijanović osvojio nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu. Na ceremoniji otvaranja mladi duo Mia Negovetić i Edi izveli su pjesmu “Ljubav nema kraj” uz glazbenu pratnju Matka Basare, a uime premijera i ministrice kulture i medija publiku je pozdravio državni tajnik Krešimir Partl.

- Iza nas je teška godina koja je posebno pogodila kulturni sektor. Filmske produkcije su stale, kina su zatvorila vrata… Moramo biti jako ponosni na filmove koji su uspjeli biti dovršeni na vrijeme za pulski festival - istaknuo je državni tajnik, podsjetivši kako je Ministarstvo kulture i medija donijelo i niz mjera kako bi osigurali opstanak audiovizualnog sektora.

U svojem govoru čestitao je ekipi “Murine”, ali i novom umjetničkom ravnatelju festivala, znakovito naglasivši da se radi o čovjeku predloženom i podržanom od strane struke.

Uz izvedbu ulomka iz baleta “Posvećenje proljeća” u izvedbi članova ansambla HNK Ivana pl. Zajca festival je otvorio posebni savjetnik predsjednika RH za kulturu Zdravko Zima.

U ovogodišnjem programu za Zlatne arene natječe se šest hrvatskih filmova.

Komentara 2

BE
berija
15:41 18.07.2021.

Pulski filmski festival ili Pula Film Festival?

SV
svetkocvetko
11:28 18.07.2021.

Ovdje nije problem zato sto nema Thompsona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije