Algoritmov roman

Penelope Cruz u Sarajevu snima film po romanu "Napokon rođen"

Napokon  rođen
arhiva VL
14.09.2011.
u 11:04

Priča počinje jednog običnog jutra kada Gemma za sobom ostavlja svoju rimsku svakodnevicu i supruga te kreće u Sarajevo gdje je čaka stara, nikad ostvarena ljubav.

Ovih su dana mediji prepuni fotografija prelijepe španjolske glumice Penelope Cruz, muze Pedra Almodovara, koja u Sarajevu snima svoj novi film. Riječ je o priči nastaloj po romanu "Napokon rođen" koju možete pročitati dok čekate da film stigne u kina. Kod nas ga je, naime, već objavio Algoritam.

Film je ekranizacija svjetskog bestselera talijanske književnice Margaret Mazzantini, supruge redatelja ovog filma Sergia Castellitta. "Napokon rođen" njezin je treći roman, nagrađen uglednom književnom nagradom Campiello. To je ljubavna priča koja počinje jednog običnog jutra kada Gemma za sobom ostavlja svoju rimsku svakodnevicu i supruga te sa šesnaestogodišnjim sinom Pietrom kreće u Sarajevo, grad na razmeđu istoka i zapada, koji još uvijek krvari od nedavnih rana prošlosti. Dočekat će je Gojko, bosanski pjesnik, prijatelj/brat, neostvarena ljubav koju je upoznala za Olimpijade 1984. i koji će je kasnije upoznati s Diegom, ljubavi njezina života.

Redatelj Sergio Castellitto već je odavno izabrao nekoliko lokacija na kojima želi snimati. Nagađa se da će snimanje filma u Sarajevu trajati 11 dana. Iako se lokacije na kojima će se snimati drže u tajnosti, u Sarajevu se priča da su producenti odabrali Baščaršiju, Butmirsku cestu, Termalnu rivijeru Ilidža, Gradsku tržnicu, sarajevski aerodrom te lokaciju pokraj kuće Alije Đerzeleza, epskog junaka koji sakriven u pećini spava stoljetnim snom i čiji se književnički dolazak očekuje u presudnom trenutku. Većina lokacija je u starom dijelu Sarajeva, koje su autentične za taj grad, dok će se sve scene interijera snimati u Rimu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije