Ulysses u Zagrebu

“Shakespeare u Kremlju” na sceni HNK Zagreb

Ivo Štivičić i Lenka Udovički
pixsell
25.10.2013.
u 19:56

Ulogu Lavrentija Berije tumači Ozren Grabarić, a u glumačkoj ekipi su i: Jadranka Đokić, Filip Nola, Katarina Bistrović- Darvaš, Mladen Vasaary, Boris Isaković, Dragan Mićanović, Jasna Đuričić, Bojan Dimitrijević, Svetozar Cvetković...

Kazalište Ulysses i predstava “Shakespeare u Kremlju” Ive Štivičića, u režiji Lenke Udovički, premijerno izvedena ovog kolovozu na Brijunima stižeu Zagreb. Gostuje na sceni HNK Zagreb 4. i 5. studenoga u 19.30 sati.

U “Shakespeareu u Kremlju” uvijek aktualna šekspirijanska dramaturgija moći i vladavine, intrige i izdaje seli u interijere jednoga od najkontroverznijih političkih toponima novije povijesti. Ali, iako su Staljin i Berija prepoznatljivi akteri ovog komada, pa i mnogi drugi bitni ljudi toga vremena, drama nije rekonstrukcija povijesnih događaja niti interpretacija političkih datuma.

Ulogu Lavrentija Berije tumači  Ozren Grabarić, a u glumačkoj ekipi su i:  Jadranka Đokić kao Dunjaška, Filip Nola kao Melanija, Katarina Bistrović – Darvaš kao Svjetločka, Mladen Vasary kao Lazar, Boris Isaković kao Gazda (on je Staljin), Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Nenad Pećinar kao Nikita, Svetozar Cvetković kao Sudaci brojni drugi.

Dramaturginja predstave je Tena Štivičić, kostimografkinja i scenografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, dok je Nigel Osborne, u suradnji s Davorom Roccom, skladao glazbene brojeve. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Ulysses sa Srpskim narodnim pozorištem Novi Sad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije