Fotografije

Sto godina Fotokluba Split u Muzeju grada Rijeke

 Ispraćaj u splitkoj luci
arhiva VL
16.09.2011.
u 11:37

Zaštitni je znak ove izložbe fotografija, koja se nalazi i na pozivnici, koju je 1911. godine snimio Murpourgo Luciano i nazvao je Ispraćaj u splitskoj luci

U utorak, 20. rujna u 19.30 sati u Muzeju grada Rijeke otvara se velika izložba fotografija Sto godina Fotokluba Split.

"Iako nas sve muči isti problem nedostatka izvornih fotografija iz razdoblja prvih pola stoljeća fotografske aktivnosti, dosadašnja istraživanja već su podosta rasvijetlila sliku o povijesti fotografije u Hrvatskoj, koja se, osim u Zagrebu, u bitnoj mjeri odvija upravo u Splitu i Rijeci.  Nama je u Rijeci, stoga, splitska "izložba stogodišnjice" važna i kao poticaj za priređivanje retrospektive izložbe riječke amaterske fotografije, koju je u dugom razdoblju od kraja devetnaestoga stoljeća do danas obilježilo nekoliko ovdašnjih klubova. Od "fotografske sekcije" Kluba prirodnih znanosti, osnovane 9. siječnja 1897., do današnjih dana i vrlo vitalnog Fotokluba Rijeka...", zapisao je Ervin Dubrović u predgovoru ove izložbe.

Zaštitni je znak ove izložbe fotografija, koja se nalazi i na pozivnici, koju je  1911. godine snimio Murpourgo Luciano i nazvao je Ispraćaj u splitskoj luci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije