Hrvatska baština

Zvuci "Svetih glasova" Lidija Bajuk Trija u Budimpešti

Lidija Bajuk Trio
Lidija Bajuk Trio
19.05.2011.
u 13:38

Koncert arhaičnih, sakralnih i lirskih napjeva iz mađarske i hrvatske glazbene baštine

U utorak 24. svibnja u crkvi sv. Mihovila u Budimpešti Lidija Bajuk Trio s mađarskim Irén Lovász Trijem održat će koncert pod nazivom Sveti glasovi.

Hrvatsko-mađarska suradnja ovih glazbenih trija osmišljena je tako da obuhvaća obrade arhaičnih, sakralnih i lirskih napjeva iz mađarske i hrvatske glazbene baštine.

Trio Lidije Bauk izvest će izbor hrvatskih sakralnih napjeva iz Međimurja, Gorskog kotara, Hrvatskog primorja, Dalmatinske zagore, Dalmacije i austrijskog Gradišća.

Lidija Bajuk je za tu priliku također uglazbila liriku nekih hrvatskih skladatelja kao što su Anastazije Jurjević, Vatroslav Lisinski ili Ivan pl. Zajc, kao i stihove suvremenih pjesnika poput  Vesne Parun i Dragutina Tadijanovića.

Kako zvuče Marija Mlinar, Stanislav Kovačić, Lidija Bajuk, Zoltán Mizsei, Irén Lovász i Béla Ágoston, ali i glazbala udu i fujara možete poslušati u 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije