Milijuni nas za Božić će na stolu imati slasnu puricu, no za one koji su za blagdane tih dana kuhari znaju da je to perad koja je poprilično 'suha'.
John Quilter, profesionalni kuhar poznat kao Food Busker na YouTube kanalu koji broji 150.000 pretplatnika, otkriva kako postići da puretina ispadne što sočnija.
Quilter, piše Daily Mail, upozorava kako su pureća prsa 'najsuši' dio purice i upravo ondje morate nadomjestiti vlagu.
Ako puricu želite ispeći na pravi način, pokrijte puretinu maslacem ili slaninom. Nakon što je pokrivena, puretina bi trebala odstajati oko pola sata.
- Ako stavite maslac ili slaninu, to daje vlažnost, pa puricu ne morate kuhati naopako - kaže John.
John također ima savjet kako da dan poslije purica vrati svoj prvobitan okus. Naime, puretinu u tom slučaju treba pokriti odrescima govedine te ju na pet minuta staviti u pećnicu.
>> 10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu!
pa puricu nemorate kuhati naopako.....prokleti copypasticar