SAVJET KUHARA

Pečete li puricu na krivi način? Evo kako je zapravo treba ispeći

pečena purica
Foto: Thinkstock
20.12.2017.
u 22:33

John Quilter, profesionalni kuhar poznat kao Food Busker na YouTube kanalu koji broji 150.000 pretplatnika, otkriva kako postići da puretina ispadne što sočnija

Milijuni nas za Božić će na stolu imati slasnu puricu, no za one koji su za blagdane tih dana kuhari znaju da je to perad koja je poprilično 'suha'.

John Quilter, profesionalni kuhar poznat kao Food Busker na YouTube kanalu koji broji 150.000 pretplatnika, otkriva kako postići da puretina ispadne što sočnija. 

Quilter, piše Daily Mail, upozorava kako su pureća prsa 'najsuši' dio purice i upravo ondje morate nadomjestiti vlagu.

Ako puricu želite ispeći na pravi način, pokrijte puretinu maslacem ili slaninom. Nakon što je pokrivena, puretina bi trebala odstajati oko pola sata.

- Ako stavite maslac ili slaninu, to daje vlažnost, pa puricu ne morate kuhati naopako - kaže John.

John također ima savjet kako da dan poslije purica vrati svoj prvobitan okus. Naime, puretinu u tom slučaju treba pokriti odrescima govedine te ju na pet minuta staviti u pećnicu.

>> 10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu!

pečena purica
1/11

Komentara 2

DU
Deleted user
08:28 21.12.2017.

pa puricu nemorate kuhati naopako.....prokleti copypasticar

Avatar reference
reference
23:19 20.12.2017.

ahahaaa, nije valjda vecernji da vi za ovo placate "novinara". pa ja cu vam ovo za dzabe radit, ja procito jos jutros u daily mailu. evo vam i naslov........ "The recipe for a guilt-free Christmas dinner? Academics reveal the sixix health-boosting benefits of turkey with all the trimmings "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije