Zaustavljamo se u Kloštru, jednom od devet naselja u sastavu Vrsara, ispred Istarske hiže Kontija. Gazda Ivica Džojić taman je bio rezao meso skinuto s ražnja, a njegova supruga Mirjana posluživala goste. Po nekom prešutnom dogovoru, pretrčavamo dio jelovnika s ribljim i jelima od školjki i gladne se oči zaustavljaju kod janjetine ispod peke (pola kilograma 120 kuna) i odojka (pola kilograma 100 kuna) koje nam konobari donosi s krumpirima. Odlučili smo se najesti, a ne diviti se umjetnosti na polupraznom tanjuru.
– Domaće – veselo izgovara kolega kušavši prvi zalogaj.
Mirjana Džojić, podrijetlom iz Županje, poslije nam govori kako hrana u njihovu restoranu uistinu jest domaća. Kaže nam da se u sezoni ovdje okrene minimalno 2000 odojaka, sad kudikamo manje. Nema ove godine ni vola na ražnju kojeg peku za 1. svibnja i na Veliku Gospu.
– Bit će – govori Mirjana dok izlazimo iz ovog restorana s dvije velike terase.
Baš smo se najeli. I bilo je fino. Nakon ručka zasladili smo se kolačima. I ostali u čudu kad smo od Džojića doznali da kavu, kolače i jednu žesticu gostima – ne naplaćuju:
– To je na račun kuće. Zato nam se ljudi i vraćaju – kažu.
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 47
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ali, uzmu vam i bubreg na drugim stvarima!