Konzumiranje soka crvenog grejpa moglo bi usporiti gubitak pamćenja, tvrde znanstvenici. Proveli su istraživanju u kojem su oni koji su pili grejpov sok 12 tjedana poboljšali svoje rezultate u seriji mentalnih testova. Znanstvenici smatraju da su ovi rezultati postignuti zbog antioksidansa koji se nalazi u koži i soku grejpa. Zaposlenici sa psihijatrijskog odjela Sveučilišta u Cincinnatiju proveli su ovo istraživanje na 12 osoba starih između 75 i 80 godina koje su već imale rane simptome gubitka pamćenja. Podijelili su ih u dvije skupine od kojih je jedna pila čisti grejpov sok, a drugi su dobivali placebo. Obje su skupine rješavale testove pamćenja. Istraživači su utvrdili da su, što je duže pokus trajao, oni koji su pili sok od grejpa poboljšavali svoje rezultate.
Poboljšalo im se kratkoročno kao i neverbalno pamćenje, rekao je dr. Robert Krikorian.
Ovi rezultati potkrepljuju ranija istraživanja da hrana i piće bogati antioksidasima mogu očuvati funkcije mozga i usporiti gubitak pamćenja.
Američko istraživanje iz 2006. godine također je pokazalo da konzumiranje voćnih i povrtnih sokova bitno smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti.
Znaci ovdje je rijec o vinu, a ne o nekom soku, jer GRAPE je GROZDJE, a GRAPEFRUIT je citrus voce .... ajme glupana!