Festival

Le Mandrać i Trapan najbolji kuhari na danima ulja u Zagrebu

Wine i gastro akademija (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
19.11.2010.
u 18:45

Cooking show 4. Festivala maslinovog ulja u održan je u zagrebačkom Kaptol centru

Strogi žiri Wine and gastro akademije (Lada Radin, Ana-Marija Strašek, Đurđa Adlešič i Siniša Špiranec) na završnoj večeri Festivala maslinova ulja najboljim kuharskim parom u pripremi jela na bazi maslina i čokolade proglasio je Deniza Zembu iz restorana Le Mandrać iz Voloskog i vinara Brunu Trapana. Drugi je tim Zigante, u kojem su kuhali Tanja Prodanović i Sanel Haračić, šef kuhinje restorana Zigante u Livadama, a treći tim Brachia - Maja Bjeliš i Marko Miljković iz restorana Lanterna.

Troboj - dva slana i jedno slatko jelo

Kuharski troboj sastojao se od spravljanja jela od istih namirnica za sve sudionike; piletine, kruške, naranče, maslinova ulja, čokolade, lisnatog tijesta, mrkve, tikvica, malih rajčica, mascarponea.... Kreativnosti i mašte mladim kuharskim snagama nije nedostajalo, no žiri je bio vrlo strog. Prvo su jelo iznijeli Damatinci, tim Brachie. Odlučili su se za slanu kombinaciju s naglašenim povrćem

ADLEŠIČ : Mmm, tikvice su sjajne...

STRAŠEK: Rajčice su preslane...

ŠPIRANEC: Tikvice i piletina mi pašu...

RADIN: Osjećam kim...

Istrani znaju što je kuhinja

Slijedio ih je tim Zigante. Njihova je kreacija bila minimalistička na staklenim tanjurima, a poigrali su se čipsevima.

ADLEŠIČ : Ovo mi je mrak!.

STRAŠEK: Uh, kako dobro hrska...

ŠPIRANEC: Sjajno sljubljeno!

RADIN: Uime žirija - oduševljenje!

A onda je uslijedila krema na tortu natjecanja. Tim Le Mandrač, Deniz i Bruno Trapan piletinu s rajčicama napravili su, odali su nam, za društvo u kuhinji, da ne ostanu gladni. Ostale namirnice upotrijebili su za bajni desert od reduciranog vina, čokolade, kruške kreme od vrhnja i maslinova ulja, krokanat od sezama i, rekli su, ‘svašta nešto što ne žele odati’.

Pali su na čokoladu

A žiri je to rekao:

ADLEŠIČ : Potkupili su me čokoladom, predajem se.

STRAŠEK: Nemam vremena komentirati.

ŠPIRANEC: Uh, ovo je borba!

RADIN: Čista ludnica!

Najbolji i najkreativniji tim - Zembo i Trapan - dobili su po sadnicu masline, pregršt čestitaka i poljubaca žirija te želju da na njihovim kuharskim radionicama svladaju tajne visokog kulinarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije