Guljenje češnjaka jedan je od onih poslova koji nitko ne podnosi. Mukotrpno ljuštenja tankog sloja zaštite većinu ljudi natjera da izmišljaju nove načine da bi dovršili posao. Dok se neki vesele lomljenju češnjaka nožem i guljenju pojedinačnih dijelova, drugi se odlučuju za metodu tresenja ili ulažu u prešanje češnjaka za koje nije potrebno ljuštenje. No postoji mnogo lakši način, prenosi Time.
As someone who makes a lot of Korean food, this is the best method for getting garlic peeled!
— 𝖛𝖆𝖑𝖊𝖓𝖙𝖎𝖓𝖆 ✣ 𝖑𝖔𝖗𝖉 🌑 👽 (@VPestilenZ) June 17, 2019
👌 pic.twitter.com/14GGJDQhRj
Korisnik Twittera @VPestilenZ objavila je svoju vlastitu metodu za brzo guljenje češnjaka s glave češnjaka. - Kao netko tko pravi puno korejske hrane, ovo je najbolja metoda za ljuštenje češnjaka - napisala je u svojoj objavi. U videozapisu objavljenom na mreži,u jednoj ruci držala je glavu češnjaka i nož u drugoj. Oštricom je ubadala pojedinačni klinčić i izvlačila ga, ogulila te oslobodila od glave češnjaka. Bilo je lako, bezbolno i brzo
Njezin video izazvao je veliku reakciju na društvenim mrežama. Prikupio je više od 24 milijuna pregleda te više od 425 tisuća lajkova. - Nisam siguran kako nikada nisam saznao za ovo, a probao sam sve trikove. Ovo je stvarno sjajno - komentirao je jedan korisnik. - Ovo stvarno djeluje! Brzo sam ogulio češnjak, ali uz praksu moći ću još brže - glasio je jedan komentar.
Video o cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:
samo jedan nož? u jbt... ja ih koristim dvadeset. i da, bilo je zbilja "lako, bezbolno i brzo" .... hvala veliko.... ne znam kak' bi bez VL-a preživel na ovom svijetu...