Doručak je najvažniji obrok u danu, i nije svejedno s kakvim namirnicama ćete započeti dan.
Nutricionisti savjetuju da izbjegavate za doručak konzumirati nezdrave namirnice koje sadrže veću količina šećera, već birajte one koje će vam dati dovoljno energije na početku dana i potrebnih vitamina i vlakana.
U zemljama poput Turske i Izraela, dan započinju sa salatom, niskokaloričnim obrokom koji će potaknuti rad mozga, podići raspoloženje i razinu produktivnosti na radnom mjestu, a potvrdila su to i istraživanja. Ono što pojedemo za doručak utječe na naše raspoloženje.
Salata za doručak zaista nije nešto što bi nama na ovim prostorima palo na pamet, ili Amerikancima koji doručkuju jaja sa slaninom i pecivom ili palačinke.
Pogledajte i galeriju Namirnice koje ne biste trebali podgrijavati
“Ako jedete peciva ili žitarice sa šećerom, vaše tijelo mora raditi jače da metabolizira te sastojke, a to vas može uspavati i usporiti, pojašnjava, nutricionistica Cassie Pisano iz Denvera, Colorado.
Jaja, cjelovite žitarice i povrće osigurat će vam više potrebnih nutritijenata, stabilizirati razinu šećera u krvi, produljiti osjećaj sitosti i dati vam dovoljno energije da ostanete fokusirani na zadatke pred vama.
Namirnice koje obiluju šećerom, a koje konzumirate za doručak, mogu uzrokovati loše raspoloženje i slabiju produktivnost jer razina šećera u krvi oscilira konzumacijom tih namirnica.
Grčki jogurt ili kuhano jaje koje ćete dodati svom jutarnjem obroku pružit će vam dodatnu dozu proteina, a malo hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinova ulja bit će odličan izbor za zdravlje vašeg mozga, piše Huffington Post.
Pogledajte i video Reakcija djevojčice nakon što je vidjela oca bez brade
Preporučam novinarima VL, najviše poradi posljednje rečenice.