Jamie Oliver podijelio je recept za carbonaru - jelo koje je idealno za pripremiti ako vam se ne da dugo stajati u kuhinji i ako nemate kod kuće puno sastojaka. Sastojci koje je naveo dovoljni su za dvije porcije, a cijela priprema gotova je za 10 minuta.
Sastojci:
3 velika žumanjka
40 g parmezana
150 g pancete
200 g špageta
1 režanj češnjaka
Maslinovo ulje
Majka odlučila da joj je dosta slaganja dječje odjeće pa osmislila jednostavniji način:
Priprema:
Žumanjke stavite u zdjelu, dodajte parmezan, papar i zatim miješajte vilicom. Ostavite sa strane i narežite pancetu - Jamie savjetuje da uklonite sve tvrđe dijelove. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
Na jednoj tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte režanj češnjaka koji ste prethodno pritisnuli rukom i pržite ga oko 60 sekundi. Umiješajte pancetu, pržite dok ne postane hrskava.
Izvadite komad češnjaka, ocijedite špagete, ali sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte ih panceti kako bi poprimili okus i miris, a zatim sve maknite s vatre.
Žlicu vode od tjestenine, papar i žumanjke dodajte tjestenini s pancetom. Toplina tave i špageta će skuhati žumanjke. Dodajte još vode, ako je potrebno, kako biste dobili fini umak.
Znate li koja tjestenina ima najviše proteina i zašto je to važno?
Od kad su to englezi, koji uopće, nemaju pojma u neku kuhinju, postali "specijalci" za talijansku kuhinju, koja je stoljećima ispred njih...????