Recept za ovo fino jelo posudili smo na blogu My tasty pot, jedne od nama omiljenih gastroblogerica, Tatjane Miletić.
Puretina na pireu od narančaste leće s pečenim mladim krumpirićima
Sastojci:
800 g purećeg bijelog mesa (komad)
sol
šareni papar
500 g mladih krumpirića
Za pire:
100 g narančaste leće
100 ml milerama
češnjak u granulama
dimljena paprika
kumin
20 g maslaca ili maslinova ulja
sol, papar
Priprema:
Papar usitnite u mužaru, slobodno ostavite i koje krupnije zrno. Nakon toga u puretinu dobro utrljajte sol i papar, dodajte krumpiriće (neka budu što sitniji) pa sve zajedno poškropite maslinovim uljem i stavite da se peče na 200 stupnjeva u poklopljenoj vatrostalnoj posudi. Pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme skuhajte leću i stavite je u blender s mileramom i začinima, a na kraju dodajte maslac. Kad se puretina malo prohladi narežite je na lijepe šnite. Na tanjur prvo stavite pire od leće, zatim dva komada mesa, a sa strane krumpiriće. Još po želji začinite i ukrasite mikrociklom i mikrorikulom.