pripazite

Radite li ih? Ovo su najčešće greške pri pečenju pizze!

Shutterstock
29.07.2023.
u 07:00

Iako priprema pizze je dosta jednostavna, trebalo bi obratiti pažnju na ove stvari..

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro. 

Priprema tijesta

Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

VEZANI ČLANCI:

Sastojci za pizzu

Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je potrebno začini po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava. 

Zagrijana pećnica 

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji!

 

Ključne riječi

Komentara 2

DE
Dex
12:46 29.07.2023.

tijesto je najbolje ostaviti 24 sata "odmarati" u tzv bulama u hladnjaku no ne raditi ih prevelike jer će se dignuti, isto tako ih je dobro prekriti pamučnom krpom no onda ju treba svako malo navlažiti da se tijesto ne primi za nju i ne napravi koru a može se i pokriti samoljepljivom folijom .. prije bilokakve obrade tijesta ostaviti ga sat vremena na sobnoj temperaturi da se tijesto istemperira kako spada . tijesto tj bulu treba zgnječiti dlanom pa onda širiti prstima prema van i paziti da ne bude pretanko u sredini. sos je lako napraviti uz pasiranu rajčicu, malo ulja, češnjaka u prahu i vode ... također treba stavljati onu masniju šunku jer će se suha samo smežurati ... i najvažnije je ne pretjerivati sa topingom .....

ZI
zinegoid
12:32 29.07.2023.

jeli ovdje prvo crveni ili bijelo polje, čuvajte se tifusara.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije