Bez obzira pripadate li onima koji hamburger ne mogu zamisliti bez tri vrste zelene salate i još malo povrća ili u njemu uživate samo uz dodatak kukuruza, sigurno je da je osnovica svakog dobrog burgera savršen komad mesa i umak koji će spojiti sve okuse. Zato su PIK Vrbovec i Zvijezda odlučili obilježiti Međunarodni dan hamburgera te vam u suradnji s Darkom Kontinom donose omiljeni recept za hamburger ovog gastro-znalca. Baza mu je PIK Vrbovec američki burger, sočna pljeskavica od 100% junećeg mesa s kombinacijom začina koju je s ostalim sastojcima povezao Zvijezda burger umak s kiselim krastavcima izrađenim na bazi Zvijezda majoneze, čija se receptura nije mijenjala već 60 godina. Evo i recepta!
D burger
Sastojci:
1 brioche hamburger pecivo
1 PIK američki burger
malo Zvijezda burger umaka
malo Zvijezda ketchupa
malo senfa
1 list salate kristal
2 šnite cheddar sira
1/2 rajčice
1 Zvijezda kiseli krastavac
1/3 ljubičastog luka
4 šnite PIK buđole
Priprema:
Na suhoj grill tavi na naglo zapecite buđolu. Buđolu odložite na papirnati ubrus kako bi postala hrskava. Na grill tavi ispecite i pljeskavicu. Pecivo za hamburger prerežite na pola. Donju polovicu burger peciva premažite Zvijezda ketchupom i s malo senfa. Preko umaka stavite list oprane zelene kristal salate na koju stavite pečenu juneću pljeskavicu. Na još vruću pljeskavicu stavite šnite cheddar sira kako bi se sir lagano krenuo topiti. Preko sira rasporedite na tanke šnite narezanu svježu rajčicu, kisele krastavce i tanko rezani ljubičasti luk. Na kraju dodajte čips od buđole. Gornju polovicu hamburger peciva cijelu obilno premažite Zvijezda burger umakom. Hamburger prije posluživanja učvrstite dužom čačkalicom.