U ove tri godine otkad je možemo gledati u rubrici IN magazina Kuhanje je in, skuhala je preko tisuću recepata. Ima tu i domaćih specijaliteta, ali i svjetskih kuhinja. Inspiraciju pronalazi u svojoj kolekciji od stotinjak kuharica, kod prijateljica, kod suradnika u rubrici, pa i na Internetu. Posudili smo Sanjin recept za omiljeno talijansko jelo.
Špageti alla puttanesca (ljuti špageti s kaparima i inćunima)
Sastojci (za 4 osobe):
4 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 svježe crvene čili papričice
6 inćuna iz konzerve
12 dag crnih maslina
1-2 žlice kapara
45 dag rajčica
45 dag špageta
nasjeckani peršin za posluživanje
ribani parmezan za posluživanje
Priprema:
Češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Čili papričici izvadite sjemenke i sitno je nasjeckajte. Inćune dobro ocijedite i usitnite. Maslinama izvadite koštice i nasjeckajte ih. Kapare isperite i ocijedite. Rajčice operite, ogulite, izvadite im sjemenke i narežite ih na komadiće. Zagrijte ulje pa popržite češnjak i čili papričicu 2 minute. Dodajte preostale sastojke za umak i pomiješajte. Smanjite vatru i ostavite da umak lagano vrije, nepoklopljen, uz često miješanje, 10 - 15 minuta. Špagete kuhajte u velikom loncu zasoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite. Pomiješajte ih s umakom i poslužite posute svježim sjeckanim peršinom i parmezanom.