vječno pitanje

Što to muškarci ne prepoznaju kod žena?

doutzen kroes
Facebook
08.02.2013.
u 09:00

– Ljuti li se ili je samo umorna i želi li da je pustim na miru? – često se pitaju muškarci jer teško razaznaju izraze lica njima dragih osoba. Ne svi, ali većina...

Izraz lica za mnoge muškarce može biti enigmatska križaljka koja, osim frustriranosti, može zakomplicirati odnos u vezama. Znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu zaključili su da muškarcima više vremena treba da otkriju zašto su partnerice ljutite na njih ili što očekuju.

Istraživanje je uključivalo skeniranje mozga dok su ispitanici (i muškarci i žene) odgovarali na pitanja o fotografskim portretima različitih osoba. Dok su odgovarali na jednostavna pitanja kojeg je spola osoba na slici, razlika nije bilo, no čim su se suočili s pitanjima kako se osjeća fotografirana osoba ili koliko se čini pristupačnom – muškarcima je trebalo više vremena da odgovore.

Znanstvenici su objasnili da u trenutku kada je potrebno uključiti emocije, primjerice empatiju, dolazi do navale krvi u dio mozga koji je zadužen za emocije. Pri tome kod muškaraca dio mozga više je angažiran kad je riječ o socijalnim odlukama. 

– Kod muškaraca dio o odlučivanju drukčiji je jer često počnu preispitivati svoju odluku te im treba dulje da se konačno odluče – kazao je voditelj studije Stephen Lawrie, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije