Dubravka je kultno mjesto na Pilama. Tko god dolazi u Grad, proći će ovuda. A tu se kroz godine koje su iza nas odvijalo svašta. Tražilo se pravo rješenje. Prekrasna terasa s pogledom na Minčetu, Lovrijenac i Bokar bila je kafić. Pa pizzeria, pa svojedobno i diskoklub. Mjesto noćnih izlazaka. Danas kao da je ovo mjesto sazrelo. Postalo – kultni dubrovački restoran. Poznat po odličnoj hrani, ali i (relativno) prihvatljivim cijenama. Tu se jede zaista dobro.
– Dobra večer, pričekajte 15 minuta – kaže djevojka na ulasku u restoran. Ovdje se stol čeka. Postoji red.
Nije prošlo ni pet minuta, a ona kaže:
– Stol je slobodan, dođite sa mnom!
U restoranu je osoblje nasmijano. Puno ih je, ali vidiš da uživaju. Dvojica konobara daju si pet, treći grli konobaricu, a jednom je ispred kuhinje ispao tanjur.
– Vidi ga! Kako ga je spremno uhvatio. Znaš, on je spretan, svirao je bubnjeve u gradskoj glazbi – hvali ga kolega.
Svi sa smiješkom, ovdje će se gost osjećati ugodno, ne samo zbog pogleda koji je nevjerojatan. Neki su konobari i iz Zagreba, pa jedan godinama radi u – zagrebačkoj Gradskoj kavani, danas modernom Johanu Francku. Ljudi koji ovdje rade znaju posao. Štoviše, svi sa slušalicama u ušima, gost tu ne čeka. Uživo, na terasi na klavijaturama, tiho svira – Girl From Ipanema, hit koji je proslavio Antônija Carlosa Jobima, oca bossa nove. – Iz kojeg ste kvarta u Zagrebu? – interesira se konobarica.
S Jaruna.
– Nevjerojatno, bila sam tamo prije mjesec dana, kod prijatelja. Možda smo se sreli... – kaže.
I dok su u mnogim dubrovačkim restoranima konobari namrgođeni, samo gledaju kako će što prije posjesti gosta, donijeti tanjur, naplatiti mu pa posjesti sljedećeg, ovdje imate osjećaj da ste kod kuće. A to u restoranima tražite. Mjesto gdje se osjećate opušteno.
Za večeru – sjajan biftek Dubravka s kroketima u umaku od senfa te janjeći file u umaku od lisičica. Cijena za dvije osobe – 263 kune.
Boca domaćeg vina – 98 kuna. Za Dubrovnik, mjesto kamo će se gost vratiti. Jednostavno, moderno, blizu i efektno.