VELIKI USPJEH

Tamburice i klape razgalile Stuttgart

07.10.2002.
u 00:00

"Hrvatska priča", veliki projekt Matice hrvatskih iseljenika i HRT-a, požnjela je novi uspjeh predstavljajući prošli vikend u Njemačkoj hrvatsku kulturu, izvorne hrvatske proizvode i prirodne ljepote naše zemlje.

Na poziv Hrvatske katoličke misije, ekipa "Hrvatske priče" održala je u Stuttgartu i Fellbachu dva koncerta koja je slušalo više od četiri tisuće ljudi. S duhovnim i svjetovnim glazbenim programom nastupili su Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, zagrebačka klapa "Nostalgija" te ženska klapa "Luka" iz Rijeke uz gostovanje solistice Barbare Othman i Đanija Stipaničeva.

- Duhovni koncert zahvale Alojziju Stepincu, našemu zaštitniku, održali smo u središnjoj crkvi u Stuttgartu pred 2000 ljudi, nakon svečane mise koju je služio monsinjor Vinko Puljić, u slavu Gospe Velikog krsnog hrvatskog zavjeta. Uspješan je bio i koncert u Fellbachu koji je slušalo puno Nijemaca, ali i brojni diplomati iz raznih krajeva Europe. Tada smo izložili i hrvatske izvorne proizvode poput Croata kravate, koju sada nosi gradonačelnik Stuttgarta, obuću vukovarskog Borova, Fera vino iz Feričanaca, stolnjake karlovačkog Kelteksa, hrvatsko pletivo Mine Petre, lanene i tkalačke radove Ivanić Grada i druge proizvode. Predstavili smo i film "Croatian dream" o ljepotama Hrvatske Mateja Meštrovića i Ive Pervana te knjigu-CD "Pripovid o Dalmaciji". Uz to, HGK je predstavljala gospodarsku, a Hrvatska turistička zajednica turističku ponudu, dok je predstavnik grada Zagreba Dragutin Palašek radio na zbližavanju gradova - kaže Lejdi Oreb, autorica i voditeljica programa "Hrvatska priča" čija se ekipa sprema na nove nastupe po Europi.

Eleonora Dukovac

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije