Turistička patrola - Daruvar

Fiš za 30 kuna, a pivo za devet kuna. Ovdje se jede dobro i – vrlo jeftino

Daruvar
Foto: Srđan Hebar
22.03.2018.
u 14:30

U kraju graševine, toči se i – daruvarska (50 kuna litra) i kutjevačka graševina (70 kuna litra). ‘Ne sjećamo se da je netko naručio kutjevačku...’, kažu u restoranu

Daruvar je grad – ribnjaka. A ribu pojesti možete, za malu lovu, na Autobusnom kolodvoru. Restoran Srce, one koji vole fiš – pogodit će u srce. Uostalom, za ovo mjesto, i domaći će dati preporuku za restoran u kojem se dobro jede. Ništa pretjerano šminkerski, već princip – dobro se najesti.

– Jedino smo mjesto u gradu u kojem se radi fiš – kažu ovdje.

U gradu, u kojem je malo ljudi, hladno je i rijetki su na ulici, ovdje je živo. Za šankom – Rambo.

– Tako mi je nadimak, jer se zovem Ivan Rambousek – kaže 25-godišnji konobar.

– Gledao sam taj film milijun puta – govori on.

Daruvar
1/9

Šaran se hvata na – kukuruz

Ovaj je kraj poznat po ribičiji.

– Omiljen je to hobi nas u Daruvaru, pa i u mom Siraču – kaže Rambousek.

– Dečki u pravilu idu na nogomet, a kad ima više vremena, na ribičiju. Za to treba vremena. Posljednji put kad sam uzeo štap uhvatio sam šarana. Naši stari, kad su nas učili kako uhvatiti šarana, rekli su – kukuruz! Šaran voli kukuruz. A nema ljepšeg, nego kad ga uhvatiš, pa odneseš kući i ispečeš, uz malo krumpira i mrkve.

Koliko je najveći šaran?

– Kod mene je zagrizao jedan od kilograma. Ali, ja sam amater...

Za one koji tome nisu vični, šarana mogu jesti ovdje.

Pohani šaran, težine 250 grama, stoji 37 kuna, prženi som 55 kuna, a fiš-paprikašu cijena je 30 kuna.

– Naše je mjesto poznato po gablecima, nemamo samo ribu. Pileći bečki, pljeskavice, pohani kotleti, krpice sa zeljem, ovisi kako koji dan, ali sve za 28 kuna. Usto, u tu cijenu ide i juha i salata.

Rambo govori i o tome kako plivati nije naučio u Daruvarskim toplicama.

– Dijete sam koje je odraslo kraj rijeke. Nisam dolazio ovamo na bazene, već sam naučio plivati u rijeci Pakri – govori konobar.

Za objed stiže – fiš-paprikaš, daruvarski odrezak (42 kune), povrće na maslacu (14 kuna) i palačinke s čokoladom (15 kuna).

Samo se domaće vino pije

U kraju graševine, ovdje se toči i daruvarska (50 kuna litra) i kutjevačka graševina (70 kuna litra).

– Iskreno, ne sjećam se kad je netko od naših gostiju naručio kutjevačku graševinu. Samo se naša ovdje pije. Domaći vole domaće. A, uostalom, vinarija je na putu prema Končanici, možda na deset minuta vožnje odavde.

Uz vino, ovdje se pije i Staročeško pivo, Daruvarska pivovara u centru je grada.

Hit je crveno pivo. Cijena je 11 kuna za bocu od pola litre, a za crveno 11 kuna...

Po cijenama, ovaj je mali restoran, za turista – idealan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije