Uz ovih nekoliko jednostavnih savjeta prestat ćete se mučiti s pečenjem pileta za ručak.
1. Voda
U odvojenu posudu za pečenje dodajte malo vode koja će spriječiti da se meso osuši.
2. Svježina
U malu sprej bočicu stavite bijelo vino i limunov sok, te time pošpricajte još sirovu piletinu. Ovako ćete dobiti hrskavu, ali ne presuhu piletinu.
3. Ne pokrivajte
Jednom kada je pile pečeno, nemojte ga pokrivati. Stvorit će se vlaga i pile će imati okus kao da je podgrijano.
4. Korica
Ako želite hrskavu koricu, pile morate dobro osušiti. Ono mora u pećnicu ići sa sobne temperature i nimalo vlažno. Također, za dobru i hrskavu koricu potrebno je dobro posoliti pile.
5. Ravnomjerno pečenje
Da bi dobili uravnoteženo pečeno meso upotrijebite kuhinjsku špagu koju prije pečenja treba povezati od vrata pileta, preko prsa do nogica ptice.
6. Temperatura
Želite li savršeno ispečeno meso – koristite termometar za kuhanje. Batak pileta je pečen kad se sredina ovog dijela mesa nalazi na temperaturi od 140 stupnjeva. Ako nemate pri ruci termometar, opipajte meso.
Večernjakove novinarke isprobale su razne burgere: