Julian Velazquez:

San mi je preko Hajduka u reprezentaciju Argentine!

Julian Velazquez
Foto: hajduk
13.08.2015.
u 21:00

'Znam za paklenu atmosferu u Poljudu, to me veseli, naučio sam na to u Argentini.'

Na Rujevici, u dvoboju protiv Rijeke (subota, 19 sati, Arenasport 3), u Hajdukovu dresu istrčat će prvi Argentinac. Julian Velazquez ima pravo igrati, do te utakmice odradit će par treninga s momčadi. I kako stvari stoje, odmah ide u vatru, Fran Tudor je ozlijeđen, Damir Burić ostao je bez bočnih igrača. Standardni tandem Tudor-Pejić na liječničkom je tretmanu, bekovi za dvoboj s Rijekom bit će Velazquez i Juranović. Argentinac je u Hajduk stigao na jednogodišnju posudbu, sportski direktor bijelih Goran Vučević tako je demantirao navode Palerma iz kojeg je odaslana informacija kako je Hajduk kupio Velazqueza. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Argentinac snaći u debiju za Hajduk. Za rivala će imati Anasa Sharbinija, nakon Pjace najneugodnijeg driblera Hrvatske lige. Bit će to i dvoboj frizura, Anas je uvijek bio osebujan, ali i Argentinac nije daleko.

– Brz sam, volim igrati duel igru, jača mi je strana jedan na jedan – kratko će Velazquez o svojim karakteristikama.

Igrao u Independienteu

Ispovjedio nam se, pričao o svojoj karijeri.

– Tri godine sam igrao u Independienteu, pa je od Genoe stigla ponuda vrijedna 3,5 milijuna eura. Dva mjeseca sam bio u Genoi, ali pojavio se problem između klubova oko plaćanja pa me predsjednik vratio natrag u Argentinu. Palermo me potpisao kao slobodnog igrača, dogovor je bio da odmah idem na posudbu u Rumunjsku. Tamo mi je bilo dobro, a sada sam napravio pripreme s Palermom. Problem je s brojem stranaca, u Palermu ima dosta obrambenih igrača i teško se tamo izboriti za momčad, pa smo se dogovorili da opet idem na posudbu. Hajduk je bio prvi na redu, odlučio sam doći. Ovo je bila najbrža varijanta – rekao je Argentinac.

Prije konačnog dogovora sa Splićanima raspitao se kamo ide.

– Hajduk je poznat u cijelom svijetu, i po navijačima, ali i po klubu. Kad su se zainteresirali za mene, konzultirao sam se i sa svojim suigračima, svi su mi pozitivno govorili o Hajduku. Prvi dojmovi su super, klub je dobro organiziran, imamo mladu momčad, vidim da ima jako dobrih igrača. A Split je jako lijep grad, to sam odmah vidio – kaže Velazquez.

Ono što je izvjesno, splitska publika vidjet će ga tek u domaćim natjecanjima. Naime, Hajduk za utakmice sa Slovanom može registrirati ili njega ili Hrvoja Milića, a u stručnom stožeru odlučili su se za lijevog beka. Tako će Velazquez s tribina pratiti dvoboje za proboj u Europsku ligu.

– Znam za paklenu atmosferu u Poljudu, to me veseli, naučio sam na to u Argentini – rekao je Velazquez.

U karijeri je odigrao jednu utakmicu za Argentinu, ali nije se odrekao reprezentativnog dresa.

– Sanjam trenutak da ponovno dobijem poziv za reprezentaciju. Znam, treba imati i sreće, ali i ja se moram vratiti u pravu formu. Nadam se da ću to uspjeti igrama za Hajduk, i zbog toga bih volio da izborimo Europsku ligu – kaže Velazquez.

Malo smo ga "bocnuli" pitanjem hoće li Messi napokon napraviti neku veliku stvar s reprezentacijom.

Učit ću hrvatski jezik

– Nadam se da hoće, siguran sam – nasmijao se Argentinac.

Čim se vrati iz Rijeke, Velazquez će početi učiti hrvatski jezik.

– Imam jako veliku volju, važno je znati domaći jezik zbog komunikacije sa suigračima. Zasad sam najviše pričao sa Jeffersonom – kazao je Velazquez.

Prepun je tetovaža.

– Posvećene su mojoj obitelji, ne mogu ih sve ni pobrojiti – rekao je Velazquez.

Prvi dojmovi o njemu su da je brz, oni koji su ga vidjeli na djelu kažu da je najbrži igrač Hajduka.

– Nisam se nikada mjerio, nisam Usain Bolt, ali dosta sam brz – zaključio je Velazquez.

>> Palermo potvrdio: Hajduk doveo argentinskog braniča

Komentara 17

Avatar cluesblues
cluesblues
21:49 13.08.2015.

sad cekam pripovjetku ozrena marsica o tome kako je brbic sakrio ovog argentinca da ga ne preotme mamic ili neki od klubova iz liga petice….

Avatar rajetin
rajetin
21:24 13.08.2015.

Da, nebrojeni su tim putem došli do reprezentacije Argentine. Izabrao si najlakši put.

Avatar Arkandjel
Arkandjel
22:24 13.08.2015.

Preko Hajduka mozes doc samo na zavod za zaposljavanje ili u Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije