FESTIVAL

I Nicolas Cage dolazi na filmski festival u Dubrovnik

12.05.2003.
u 00:00

"Cage je izrazio želju doći, ali moramo naći sponzora za dolazak", kaže Pećina

Želite li dobar izgovor za odlazak u Hrvatsku, Međunarodni filmski festival u Dubrovniku dovoljno je dobar razlog. Tom rečenicom najavljeno je debitantsko izdanje dubrovačkog filmskog festivala. "Doctor Sleep" novi film Gorana Višnjića, "Sonny" redateljski debi Nicolasa Cagea i "Callas Forever" Franca Zeffirellija samo su neki od filmova koji će se od 29. svibnja do 1. lipnja prikazivati u Dubrovniku. No, uz same filmove, važna je i najava dolazaka brojnih zvijezda kao što su Nicolas Cage, Jerremy Irons, Joseph Finnnes, Elisabeth Shue i Kenneth Brannagh.

- Cage je izrazio želju doći i mi samo moramo pokriti trošak njegova puta. No, kako festival organizira neprofitna udruga, financije su nam veći problem - objašnjava situaciju Mirjana Pećina, koja je zadužena za odnose s javnošću festivala. Cijela ideja krenula je od Ziggy Mrkić, Australke hrvatskoga podrijetla, koja je veliku potporu dobila od Grada Dubrovnika, Kinematografa Dubrovnik i agencija Atman i Antologija te tehničkoga direktora festivala Darka Ljutka.

- Ovo je dugoročni projekt i zato svi radimo volonterski ove godine kako bismo napravili dobre temelje za iduća festivalska izdanja - priča Pećina, koja nikako nije nepoznanica televizijskim gledateljima. Posljednje dvije godine vodila je "Kapital" na CCN-u, na koji je izrazito ponosna, a publike ju je mogla upoznati kao jedna od prvih voditeljica "Briljanteena".

Još prošloga tjedna trebala je otputovati u Ameriku gdje namjerava započeti raditi unutar filmske industrije, ali su je suradnici nagovorili da ostane do kraja festivala.

- Možda se vratim za šest mjeseci neobavljena posla, ali tvrdoglava sam i želim pokušati ostvariti svoje snove te sam spremna sam krenuti od samog dna - odlučna je Mirjana.

Josip JURČIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije