Nobelovci odlučili

Nobelovci odali priznanje Seanu Pennu zbog pomoći Haitiju

\'WORLD RIGHTS NO USA, FRANCE, AUSTRALIA.  Sean Penn at the Land of Dreams Hait, Happy Hearts Fund Benefit at the Metropolitan Pavilion in New York, USA. 05/11/2011  BYLINE UPI/BIGPICTURESPHOTO.COM:
BigPictures/PIXSELL
20.03.2012.
u 23:05

Ovo je izvanredna čast u izvanrednom trenutku na Zemlji. Jako sam zahvalan, izjavio je, među ostalim, Penn

Glumac Sean Penn ovogodišnji je dobitnik nagrade "Peace Summit Award" koju svake godine dodjeljuju dobitnici Nobelove nagrade za mir. Nobelovi laureati odlučili su glumcu odati priznanje zbog njegova angažmana u pomoći Haitiju nakon razornog potresa u siječnju 2010. godine te zbog njegova zalaganja za mir i ljudska prava, a nagrada će mu biti uručena tijekom 12. Svjetskog summita dobitnika Nobelove nagrade za mir, koji će se održati sljedećeg mjeseca u američkom Chicagu.

Penn je ubrzo nakon potresa došao u Haiti te organizirao pomoć unesrećenima. Osnovao je organizaciju "Jenkin-Penn" za pomoć žrtvama potresa, a u jednom od obilazaka ruševina u glavnom gradu Haitija Port-au-Princeu osobno je spasio ozlijeđenu ženu i dijete. Za svoj je angažman u pomoći žrtvama dobio i titulu počasnog ambasadora Haitija.

 

- Oduševljen sam što ću dobiti ovo priznanje i što ću ga predstaviti mladima Haitija, jakim ženama Haitija i cijelog svijeta. Ovo je izvanredna čast u izvanrednom trenutku na Zemlji. Jako sam zahvalan - izjavio je, među ostalim, Penn.

 

– Oduševljen sam što ću dobiti ovo priznanje i što ću ga predstaviti mladima Haitija, jakim ženama Haitija i cijelog svijeta. Ovo je izvanredna čast u izvanrednom trenutku na Zemlji. Jako sam zahvalan – izjavio je, među ostalim, Penn.

Prethodnih godina ovu prestižnu nagradu dobili su nogometaš Roberto Baggio, pjevači Annie Lennox, Bono Vox i Peter Gabriel te glumci Don Cheadle i George Clooney. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije