neizvjesno je

Teški trenuci omiljene Berte: 'Na respiratoru je i dijalizi'

EXCLUSIVE Conchata Ferrell Shopping
Foto: WP#ZO5/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/5
16.07.2020.
u 20:01

Glumica je završila na bolničkom liječenju još u svibnju, a puna četiri tjedna provela je na odjelu intenzivne njege

Poznata glumica Conchata Ferrell koju mnogi pamte po ulozi simpatične Berte, domaćice Charlieja Sheena, u seriji "Dva i pol muškarca" još se uvijek oporavlja od srčanog udara koji je nedavno pretrpjela. Stanje 77-godišnje američke glumice još je uvijek neizvjesno, a oporavak će, kako pišu strani mediji, biti dug i neizvjestan.

Njezin suprug Arnie Anderson medijima je otkrio kako je glumica završila na bolničkom liječenju još u svibnju, a nakon toga puna je četiri tjedna provela na odjelu intenzivne njege. U jednom je trenutku doživjela i 10-minutni srčani zastoj, a zbog komplikacija nedavno je prebačena u ustanovu za dugotrajno liječenje.

- Trenutačno je na respiratoru i dijalizi. Iako joj je stanje stabilno, polusvjesna je i nesposobna za komunikaciju. Često preko telefona razgovaram s njezinom medicinskom sestrom, ali ne mogu je posjetiti zbog strogih pravila koje su bolnice uvele kako bi spriječile širenje zaraze koronavirusom - izjavio je Arnie koji unatoč svemu ne gubi optimizam.

7-15-06 2006 CBS Summer Press Tour Stars Party Conchata Ferrell at the CBS 2006 TCA Summer Press Tour Stars Party held at the The Rose Bowl in Pasadena, CA. The event took place on Saturday, July 15, 2006. Photo by: SBM / PictureLux SBM / PictureLux Photo: PictureLux/PIXSELL/Photo: PictureLux/PIXSELLPhoto: PictureLux/PIXSELL
Foto: SBM/PictureLux/PIXSELL/PictureLux/PIXSELL

- Proći će još neko vrijeme prije nego što dođe do oporavka... Ništa ne možemo učiniti da ubrzamo taj proces, ali nadamo se najboljem - dodao je.

Zdravstveni problemi glumice započeli su još u prosincu prošle godine nakon što je završila u bolnici zbog infekcije bubrega koja se proširila te joj je počela kontaminirati krv. I tada je nekoliko tjedana provela na intenzivnoj njezi, a početkom godine vratila se u svoj dom gdje je od tada svakodnevno odrađivala fizikalnu terapiju sve dok ju nije zadesio infarkt od kojeg se sada oporavlja. Vijest o glumičinom zdravstvenom stanju rastužila je mnogobrojne obožavatelje koji joj šalju podršku pružaju putem društvenih mreža.

Conchata je karijeru započela na Broadwayu, a potom se prebacila na televiziju i film i tamo ostala kroz impresivna četiri desetljeća karijere. Zapaženu je ulogu ostvarila 1979. godine u vestern-drami „Heartland“ u kojoj je također tumačila spremačicu i vlasnicu Mystic Pizze britkog jezika. Manje uloge imala je i u filmovima „Edward Škaroruki“, „Erin Brockovich“ i „Pravoj romansi“, dok je na malim ekranima uloge ostvarila u serijama 'Buffy - ubojica vampira', 'Teen Angel', 'Matlock' i 'Prijatelji'.

Svoju prvu nominaciju za nagradu Emmy je dobila 1992. godine za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji za ulogu Susan Bloom u šestoj sezoni serije „Zakon u Los Angelesu“. Najveću popularnost donijela joj je humoristična serija 'Dva i pol muškarca' u kojoj je glumila u svih 12 sezona. Za ulogu je dobila i dvije nominacije za Emmy u kategoriji najbolje sporedne glumice u humorističnoj seriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije