Jordan Romero

13-godišnjak se popeo na Mount Everest!

Jordan Romero
AFP
22.05.2010.
u 12:51

Jordan Romero mladi je, 13-godišnji Amerikanac iz Kalifornije, koji je ovog tjedna ispisao rekordni pothvat. Postao je najmlađa osoba koja se u povijesti popela na Mount Everest.

Mala ekspedicija, koja je brojala samo tri člana (spomenuti dječak Romero, njegov otac i očeva djevojka) popela se na 8.484 metara visoki Mt. Everest. Dosada je najmlađa osoba koja se popela na Mt. Everest bio Temba Tsheri iz Nepala, a obavio je tu veliku misiju kada je imao 16 godina i 14 dana.

Inače, omalena američka ekspedicija s Jordanom Romerom, imala je još jedan zadatak pri obavljanju ovog penjanja. S obzirom da Nepal zabranjuje uspone osobama mlađima od 16 godina, morali su se uspinjati po kineskoj strani i uspjeli su u tome bez ikakvih komplikacija i problema.

- Ovo je pravo čudo za mene. Ne mogu vjerovati da sam uspio, jer ovo je ostvarenje sna. Dugo sam maštao ovaj dan i sada se javljam s vrha, s Mt. Everesta - rekao je Jordan Romero, a svijetu je ponosno poslao poruku putem satelitskog telefona.

No, samo uspinjanje na Mt. Everest nije jedini cilj koje je obavilo "čudo iz Kalifornije". Prije ovog tjedna se popeo na najviše vrhove ostalih pet kontinenata. Njegova noga je prije Mt. Everesta kročila i na najviši vrh Afrike (Kilimanjaro), Australije (Mt. Kosciuszko), Europe (Mt. Elbrus), Južne Amerike (Aconcagua) i Sjeverne Amerike (Mt. McKinley).

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:12 22.05.2010.

Sad će osjećat da ima dužnost da napravi nešto još luđe, pa još luđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije