POLUFINALE LP-a Već sam u glavi odigrao dvije utakmice s Barcelonom. I u obje smo pobijedili, priča Hiddink

Barca razapeta između Chelseaja i velikog El Classica

28.04.2009.
u 08:25

Kakvih je to tjedan dana, tjedan dana velikih odluka za Barcelonu, koja može napraviti veliki korak u jednoj od najuspješnijih sezona, ali isto tako može i kompromitirati cijelu sezonu.

Realov pritisak i na LP
Naime, u utorak počinje obračun s Chelseajem u polufinalu Lige prvaka, prvi susret na Camp Nouu. Malo je nezgodno što se ta utakmica igra prije velikoga španjolskog obračuna s Realom koji je napravio veliki pritisak na katalonski klub. Naime, zaostajao je čak 12 bodova, a sad zaostaje samo četiri. I bude li uspješan u El Classicu, bit će velika “frka” Barceloni do kraja Primere. No, nakon remija s Valencijom, Barcelona nema baš vremena za oporavak. Messi, Henry i Eto’o pod velikim su pritiskom prije dolaska Hiddinkovih bluza. Još su bolna sjećanja na ispadanja u prošle dvije sezone, baš od engleskih klubova, prošle godine od Manchester Uniteda, pretprošle od Liverpoola.

– Ne razmišljam o tome, uzdam se u to da smo najučinkovitija momčad Lige prvaka, sa 29 pogodaka – ističe trener Barcelone Joseph Guardiola.

Drži da igrači nisu umorni nakon 2:2 s Valencijom u prvenstvu.

– Nema umora, mi smo stroj i borit ćemo se do kraja i u prvenstvu i u Ligi prvaka – dodao je Guardiola.

No, morao bi znati da je Barca u devet posljednjih polufinala išla dalje samo četiri puta. Doduše, Chelsea u tome stoji još slabije, u zadnja četiri polufinala samo je jednom okusio slast uspjeha i ulaska u finale.

Nogometu treba napetost
Guus Hiddink, trenerski čarobnjak, sve je pripremio za dolazak na Camp Nou.

– U mislima sam već odigrao te dvije utakmice. Naravno da u tom pripremanju susreta nikad nisam izgubio, i sad sam u mislima složio pobjedu. No, neću vam reći tko će zabiti golove za nas jer će Barcelona strogo čuvati te igrače – kazao je Guus Hiddink.

Svjestan je Barcelonine snage, njezine kombinatorike, čuvanja lopte, brze igre.

– Time ne smijemo biti frustrirani, već moramo spriječiti takvu igru. Pa ako Barca i zabije gol, moramo vjerovati da ga možemo postići i mi. Uostalom, i domaćini moraju misliti o nama. U svakom slučaju, bit će napeto, ali to volimo. Takav je i nogomet, mora biti napetosti – zaključio je Hiddink.

Dojam je da na Camp Nouu neće sve biti riješeno, da će o finalistu ipak biti odlučeno u uzvratu na Stamford Bridgeu za tjedan dana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije