RUKOMET

Bez Irfana Smajlagića na Olimpijskim igrama

07.04.2004.
u 00:00

Červar je već angažirao Vladimira Nekića i donedavni pomoćnik sve mu manje nedostaje

ZAGREB - U tišini Jastrebarskog Irfan Smajlagić tiho stvara novu generaciju rukometnih juniora koji bi jednog dana trebala naslijediti današnje svjetske prvake.

Priliku da postignu prvi veći rezultat juniori će imati ovaj vikend u Celju gdje će igrati kvalifikacije za europsko prvenstvo.

- Svi oni koji su igrali lani na Svjetskom prvenstvu u Brazilu više nisu juniori. Morali smo krenuti ispočetka, pronaći nove igrače. Glavni je problem što ti juniori ne igraju dovoljno u svojim klubovima. S njima nitko ne radi i to sam dobro vidio na ovim pripremama - primijetit će izbornik juniorske reprezentacije.

U sastavu nema Zlatka Horvata i Josipa Valčića, mladih Zagrebovih igrača koji bi po kvaliteti sigurno imali mjesto u udarnoj postavi.

- Njih dvojica nisu došli na prve pripreme i predao sam njihov slučaj stegovnom povjerenstvu. Ne ulazim u to jesu li krivi što nisu došli oni ili njihov klub, ali ih nisam želio zvati dok se taj slučaj ne riješi.

Čini se da ga seniorska reprezentacija sve manje zanima. Zlobnici će reći da to nije slučajno, da se Smajlagić i izbornik Červar sve češće gledaju preko nišana. Njihov sukob navodno je eskalirao tijekom SP-a u Sloveniji.

- Svaki trener ima svoju viziju, pa sam tako i ja imao svoju, a Červar svoju. Možda bih ja, da sam bio na Červarovu mjestu, neke stvari drukčije napravio. Recimo, ne bih dopustio da u hotel gdje je reprezentacija dolazi svatko tko želi. Trebao nam je mir, a nismo ga imali.

Čujete li se s Červarom?

- Ne, ali to i nije tako važno. Kada završe kvalifikacije u Celju, prenijet ću mu svoje dojmove o ovoj generaciji. Ako juniori izbore nastup na EP-u - što ne bi smjelo biti upitno - gdje će Smajalagić: u Rigu ili na Olimpijske igre? Natjecanja se, naime, poklapaju.

- U tom ću slučaju s ovim dečkima u Rigu. Zamolit ću predsjednika Saveza Željka Kavrana da ne idem u Atenu.

A što kaže li Kavran da morate sa seniorima?

- E, to je već druga situacija, o kojoj sad ne razmišljam, pa ne mogu na to ni odgovoriti.

Nekima će Smajlagićeva odluka da ne ide u Atenu dobro doći. Červar je već na pripremama angažirao Vladimira Nekića i nije se baš bunio što mu nema prvog suradnika iz Portugala i Slovenije. Premda je Smajlagićeve velike zasluge za zlatnu medalju iz Portugala teško minorizirati...

Damir MRVEC

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije