Kvalifikacija za EP 2012.

Bilić izostavio Petrića za Maltu i Izrael

Mladen Petrić
Goran Stanzl
24.08.2011.
u 11:39

– Šimunić me pitao hoće li se vratiti u HNL, Pranjića ću pozvati za iduće akcije, a Tottenham ne može suspendirati Modrića – kazao je Bilić na konferenciji za novinare uoči kvalifikacijskih utakmica za EP 2012. protiv Malte i Izraela

Uvertira u prvo reprezentativno okupljanje za kvalifikacijske utakmice s Maltom (2. rujna, La Valetta) i Izraelom (6. rujna, Zagreb) bila je, dakako, u tonu Dinamova ulaska u Ligu prvaka. Izbornik Slaven Bilić uspjeh je opisao povijesnim za cijelu Hrvatsku. A pričajući o kompoziciji modre momčadi Bilić je posebno istaknuo vratara Ivana Kelavu.

- Pokazao je klasu, najzaslužniji je za plasman Dinama u Ligu prvaka i zaslužuje biti u reprezentaciji. Izuzetno me veseli njegovo izdanje, ali dolazi kao treći vratar reprezentacije i ima sedam dana da se nametne na treningu. Naš prvi vratar je Pletikosa - jasno je kazao izbornik.

Sa šireg popisa uoči utakmica koje "paraju gaće" otpali su Manuel Pamić, Ivan Rakitić, Ivica Olić, ali i Mladen Petrić.

- Jasna je situacija s Rakitićem od kojeg očekujem da se vrati u natjecateljskom ritmu i Olićem, a i Petriću sam također pojasnio svoju odluku. Ovih pet napadača odabrao sam zajedno sa svojim stožerom i oni su najbolje što Hrvatska ima u ovom trenutku. Nismo htjeli nagomilavati napadače jer i u veznom redu imamo igrače koji su ofenzivno orijentirani. Kad se vrati Olić, očekujem da zajedno s Petrićem, koji isto nije u natjecateljskom ritmu zbog neigranja i zbog gripe, zadaju glavobolje protivničkim momčadima, Grčkoj i Latviji.

Neizostavna tema bila je Danijel Pranjić kojeg je Bilić ipak pomilovao. Nakon Malte i Izraela opet će konkurirati za momčad.

- Pranjić je napravio ozbiljan gaf i težak prekršaj i zbog toga je kazna bila onakva. Po mom mišljenju to je jedina logična kazna za tako težak prekršaj i zato je tako jasna. Ma nije to ruka, ne radi se tu o meni. Povrijedio je instituciju, a ne mene, a mi od starta, još od Moskve i Livorna imamo jasne principe za neke stvari. Vrlo smo ponosni na to. Njegova reakcija bila je jasna i čvrsta kao i moja kazna. No, pokazao je javno da mu je žao i da mu je stalo te se ispričao. Radi se o dobrom momku i igraču koji je bio uzoran do ovog incidenta. Zato smo kaznu smanjili na dvije utakmice, i na sljedećim okupljanjima bit će tretiran kao da se ništa nije dogodilo - kaže Bilić.

U kontaktu je s Josipom Šimunićem, no nije mu sugerirao Hajduk ili DInamo.

-  Komuniciram s njim i prije par dana me pitao hoće li njegov povratak u HNL kompromitirati  njegov status u reprezentaciji. S velikom željom jedva čekam da napokon počme igrati standardno u bilo kojem klubu.

Muči li vas činjenica da neki igrači imaju nedefinirani status?

- Joe će uskoro riješiti status, kod Nike se bitno popravio, Luka će riješiti status kroz nekoliko dana. Čitavo vrijeme imali smo igrača s neriješenim statusom, poput Darija Šimića koji je svojedobno odigrao cijele kvalifikacije bez utakmice u Milanu.

Kako gledate na pritiske iz Dinama kako bi se neki igrači trebali pozvati u reprezentaciju?

- To su normalne reakcije iz svakog kluba. Jasno je da se bore za svoje interese. Ali o tome tko će igrati za reprezentaciju odlučujem ja i nekoliko mojih suradnika i tako će biti ako mi tu ostanemo pet godina ili pet dana. Nikakvi pritisci neće približiti igrače reprezentaciji.

Pa ni Sammira?

- Bio sam jasan. Ako bude igrao na tragu one razine protiv Malomöa u Zagrebu onda će konkurirati za reprezentaciju.

Englezi pišu kako bi Tottenham mogao zabraniti Luki Modriću igranje za reprezentaciju.

- Konzultirao sam se s pravnom službom i rečeno mi je da to nije moguće - zaključio je.

Popis:

1. PLETIKOSA Stipe - FC Rostov

2. SUBAŠIĆ Danijel - HNK Hajduk Split

3. KELAVA Ivan - GNK Dinamo Zagreb

4. ĆORLUKA Vedran - Tottenham Hotspur FC

5. ŠIMUNIĆ Josip - TSG 1899 Hoffenheim

6. LOVREN Dejan - Olympique Lyonnais

7. STRINIĆ Ivan - FC Dnipro Dnipropetrovsk

8. VRSALJKO Šime - GNK Dinamo Zagreb

9. VIDA Domagoj - GNK Dinamo Zagreb

10. SCHILDENFELD Gordon - FC Eintracht Frankfurt

12. MODRIĆ Luka - Tottenham Hotspur FC

13. VUKOJEVIĆ Ognjen - FC Dynamo Kyiv

14. BADELJ Milan - GNK Dinamo Zagreb

15. DUJMOVIĆ Tomislav - FC Dinamo Moskva

16. SRNA Darijo - FC Shakhtar Donetsk

18. KRANJČAR Niko - Tottenham Hotspur FC

19. ILIČEVIĆ Ivo - FC Kaiserslautern

20. PERIŠIĆ Ivan - BVB Borussia Dortmund

21. MANDŽUKIĆ Mario - VfL Wolfsburg

24. KALINIĆ Nikola - FC Dnipro Dnipropetrovsk

25. JELAVIĆ Nikica - Rangers FC

26. DA SILVA Eduardo - FC Shakhtar Donetsk

27. KLASNIĆ Ivan - Bolton Wanderers

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:11 24.08.2011.

moje je mišljenje da će bilić morati odstupiti sa klupe ako ne poslije malte onda sigurno poslije izraela, a sa ovakvom igrom mi nećemo proći kvalifikacije...

MB
Mato Bosna
14:09 24.08.2011.

Petrić treba igrati, kakvi Kalinići i Mandžukići.

OB
-obrisani-
12:10 24.08.2011.

Petric je ozlijedjen.... Cemu sad frka... !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije