Ponude iz Turske

Bjelica se vraća po svoje bivše igrače: Nekoliko njih je na popisu za iduću sezonu

U drugom kolu nove sezone HNL-a Lokomotiva je na stadionu u Kranj?evi?evoj pobijedila Osijek s 2:1
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.05.2023.
u 08:49

U ponedjeljak je upisao prvu pobjedu u turskom Trabzonsporu, a sada se bacio u planiranje momčadi za nadolazeću sezonu. Bivši Dinamov i Osijekov strateg nastojat će u Tursku dovesti nekoliko poznatih lica

Nakon što je prošlog mjeseca preuzeo turskog prvoligaša Trabzonspor, Nenad Bjelica je već nakon nekoliko utakmica počeo planirati momčad za iduću sezonu. U kalkulacijama bi moglo biti i nekoliko igrača iz njegovih bivših klubova, Osijeka i Dinama, pišu turski mediji.

Premda za sad nije imao sreće u svojim nastojanjima, ne čini se da će lako odustati od ovog nauma. Trabzonspor je tako Dinamu ponudio 1.2 milijuna eura za napadača Brunu Petkovića. Ponudu su odbili, ali pretpostavlja se da će Trabzonspor izaći s novom ponudom. Osim njega, na listi bi mogli biti i vezni igrači Ivan Šunjić, koji je igrao za Dinamo i Osijekov Mihael Žaper.

Premda je s Ivanom Šunjićem surađivao u Dinamu, igrač je u međuvremenu prodan Birminghamu. Transfer od osam milijuna eura izvršen je 2019., a obzirom da ulazi u zadnju godinu ugovora, engleski klub će ga vjerojatno prodati za nešto manju svotu.

Osijekov kapetan Mihael Žaper je pak svestran igrač čija je cijena oko tri milijuna eura. Međutim Bjelica bi se za njega mogao natjecat i s klubovima Bundeslige, koji navodno pokazuju interes.

Bjelica je Trabzonspor zasad vodio u samo tri utakmice. Posljednja je bila u ponedjeljak kad je upisao i prvu pobjedu. Na domaćem terenu, u ogledu 33. kola turske Superlige, njegova je momčad svladala Ankaragucu 2-0.

VIDEO: 'Vladarica Grobnika' vozi superskupe jurilice i drži jedan rekord

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije