''dužni smo navijačima''

Capello: Najprije sam vam bio bog, a sada sam čudovište!

Fabio Capello
Reuters
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
03.09.2010.
u 12:59

Engleski izbornik Fabio Capello daleko je od najomiljenije osobe u otočkoj javnosti, a ne tako davno bio je upravo to.

Salve kritika stižu mu onda kada mu najmanje trebaju, uoči početka kvalifikacija za Euro 2012. Prvo su mu zamjerili što je izostavio Beckhama, iz Saveza su mu poručili da konačno nauči jezik... Blamažu na Svjetskom prvenstvu tamo će teško zaboraviti.

- Najprije ste od mene stvorili boga, a sad me pretvarate u čudovište, zar ne? Izgubili smo jednu utakmicu na SP-u, onu protiv Nijemaca, i to nakon velike sudačke pogreške. Toga se nitko ne sjeća  -  rekao je Capello.

No, Talijan se ne da.

- Nakon toga potpuno ste promijenili mišljenje o meni, ali nije mi to problem. Mogu živjeti s tim. To je dio trenerskog posla. Kada pobjeđuješ, najbolji si, kada gubiš, najgori si...

Vjeruje da je uspio eliminirati ono što je donedavno kod igrača Gordog albiona bio najveći problem - strah.

- Igrači su trenirali s mnogo samopouzdanja. Vjerujem da će to pokazati i protiv Bugarske.

A bilo bi zgodno da mu motor momčadi napokon proigra. Wayne Rooney proglašen je za jednog od najvećih razočaranja na Mundijalu, već mjesecima je bez pogotka... No, i dalje je miljenik engleskih navijača koji su mu prošloga mjeseca u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske skandirali. Steven Gerrard tada je s dva pogotka donio pobjedu.

- Bio sam zabrinut prvih desetak minuta, no tada je konačno počela podrška s tribina. Znamo da im dugujemo. Oni su najbolji navijači na svijetu - zaključio je Capello.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:20 03.09.2010.

Capello: Najprije sam vam bio bog kada smo onim nemočnim beduinima koji igraju za Hrvatsku ugurali 9 komada, a sada kada sam jedva pobijedio tu srčanu, silovitu i čvrstu Sloveniju i naletio na Njemačku minu sam čudovište!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije