NOGOMET - 1. HNL

Ćiro pobijeđen iz Maksimira

06.03.2002.
u 00:00

IVICA MILJKOVIĆ, BIVŠI NOGOMETAŠ DINAMA I OSIJEKA

Jedan od onih koji će u srijedu sigurno biti na maksimirskim tribinama jest Ivica Gegi Miljković. Ne samo zato što mu je sin Dinko Dinamov nogometaš, trenutačno na posudbi u Marsoniji (drugi sin Damir kapetan je Košarkaškog kluba Zagreb), već i zato što je i sam nekad igrao u Dinamu i Osijeku, u oba današnja suparnika.

- Počeo u sam igrati u tadašnjem slavonskobrodskom BSK-u (današnja Marsonia, nap. a.) i na jednom malonogomentom turniru, gdje sam bio proglašen najboljim igračem, zapazili su me iz Dinama i doveli u Maksimir. Nakon osam godina u plavoj majici, preselio sam na tri sezone u Osijek, iz koga sam, pak, otišao u SAD - presjekao je kratko svoju karijeru Gegi Miljković.

Ne dvoji za koga će navijati u maksimirskom srazu.

- Naravno, za Dinamo.

Ali, modri neće imati lak posao, s druge strane je Osijek pojačan Ćirom Blaževićem.

- Ma, Dinamo je veliki favorit. Nova metla uvijek bolje mete, pa ne sumnjam da će Ćiro donijeti pozitivan šok u osječke redove. Ali, uz to i mogućnost da na tribine dovede kojeg gledatelja više, Ćiro neće napraviti ništa. Dinamo će sigurno pobijediti.

Za derbi Varteksa i Zagreba reći će da više i nije derbi.

- Sve je gotovo, Zagreb je već prvak. I stoga će bijeli iz Kranjčevićeve biti rasterećeniji, a opasni napadači Olić, Hasančić i Krpan pobrinut će se da bod ili sva tri odu u Zagreb.

U Sisku očekuje "prijateljsku" utakmicu.

- TŠK se oprostio od Prve lige, a Hajduk od borbe za naslov. U takvom opuštenom ozračju, bez tenzija, bodove će odnijeti Splićani.

Bez oklijevanja izrekao je jedinice u Vinkovcima i Šibeniku.

- Cibalia igra dobro i vjerujem da će kod kuće pobijediti Hrvatski dragovoljac. Šibenik pak, želi li ostati u ligi, mora uzeti tri boda Kamenu Ingradu.

Slaven Belupo, sudeći po Miljkoviću, iz Zadra će otići bogatiji za bod.

- Zadar više nije tako dobar kao na početku prvenstva, a Slaven Belupo bolje igra u gostima i mislim da Koprivničanci neće izgubiti.

Dinkova Marsonia dočekat će Rijeku.

- Brođani su dosad osvajali kući po bod, sad je vrijeme da nekoga i pobijede. Imaju imperativ, bore se za ostanak, a Rijeka više ne djeluje uvjerljivo.

Pomorac je favorit u Kostreni protiv Čakovca.

- Da, Pomorac je u prednosti, iako Čakovec nije loša momčad. Pobjeda domaćina ili neodlučeno čini mi se najrealnijim raspletom.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije