CITY SLAVIO U DERBIJU

Crottenham izgubio kod West Hama, Arsenal kod kuće, Dudu zabio

'Manchester City\'s Carlos Tevez (R) is challenged by Chelsea\'s Jon Obi Mikel (C) as John Terry (L) looks on during their English Premier League soccer match at the City of Manchester Stadium in Manc
'PHIL NOBLE'
25.09.2010.
u 18:19

Eduardo da Silva zabio je izjednačujući gol u pobjedi Šahtara iz Donjecka (2:1) na gostovanju kod Metalista iz Harkiva.

Pogotkom Carlosa Teveza u 59. minuti, Manchester City je svladao Chelsea s 1:0 (0:0) i tako prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda londonskog sastava i nanio mu prvi ovosezonski prvenstveni poraz. Utakmica je bila izvrsna, obostrano napadačka (udarci na gol ukupno 15:8 za Chelsea, u okvir gola 6:4 za City!), a presudio je vrhunski potez argentinskog napadača i kapetana Cityja koji je iskoristio nepažljivost veznog reda i obrane gostiju.

Povukao je, naime, Tevez loptu od centra u 59. minuti, nitko ga nije napadao, i kad je došao na 20-ak metara od vrata, opalio je i pogodio korijen desne Čechove vratnice, od koje se lopta odbila u mrežu, Ashley Cole zakasnio je blokirati taj udarac, bio je to Tevezov četvrti pogodak ove sezone.

Da je završilo trijumfom Chelsea, također ne bi bilo nezasluženo. U posve ravnopravnoj igri, gosti su također imali nekoliko lijepih šansi, a najzreliju zgodu propustio je Ivanović u 28. minuti, kad je udarcem glavom poslao loptu u vratnicu, na odbijenu je loptu opet došao Ivanović i ponovo tukao glavom, no vratar Hart izvrsno je obranio taj pokušaj.

– Imali smo problema s pritiskom suparnika na sredini terena i nismo uspjeli pokazati sve što znamo. City je igrao vrlo dobro, zasluženo je pobijedio i svakako će se boriti za naslov prvaka – rekao je Chelsein trener, Talijan Carlo Ancelotti, a njegov sunarodnjak na klupi Cityja, Roberto Mancini naglasio je:

– Zatvorili smo Chelsea gotovo sav prostor, kvalitetno smo igrali i iskoristili šansu za pobjedu. Bila je to četvrta od šest prvenstvenih utakmica da nismo primili pogodak i to me čini posebno zadovoljnim.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka igrali su 90 minuta u porazu (0:1) Tottenhama od West Hama (Piquionne u 29. minuti). Kranjčar i Pletikosa susret su odgledali s klupe.

Nogometaši Arsenala doživjeli su veliki šok, na svom Fly Emiratesu sa 2:3 izgubili su od West Bromwicha, a do 75. minute gubili su čak 0:3.

Liverpool je nastavio sa neuvjerljivim igrama, gubili su 0:2 protiv Sunderlanda na Anfieldu, no Kuyt i Gerrard donijeli su remi (2:2).

Nikola Kalinić igrao je do 76. minute u pobjedi Blackburna 2:1 kod Blackpoola.

Rezultati: Arsenal - WBA 2:3, Birmingham - Wigan 0:0, Blackpool - Blackburn 1:2, Fulham - Everton 0:0, Liverpool - Sunderland 2:2, West Ham - Tottenham 1:0.

Poredak: Chelsea 15, Arsenal 11, Manchester United 11, Manchester City 10...

Komentara 7

OB
-obrisani-
06:55 26.09.2010.

Crottenham izgubio kod West Hama što uopšte nije čudno kada imaš čak četiri World Cup 2010 gubitnika Balkanca u svojoj ekipi..

MA
markovic
19:07 25.09.2010.

jel se to naš car EDUARDO polako vraca?

OB
-obrisani-
00:06 26.09.2010.

Nas Dudu se polako vraca,jos da samo presudjujuci gol postigne za repku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije