DINAMO - ISTRA 3:1

Dinamo svladao Istru, Fernandes sjajno zabio škaricama

Dinamo - Istra (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
31.08.2013.
u 20:56

- Žao mi jer što nismo zabili više golova jer imali smo puno prilika, pogotovu u prvom dijelu. Nakon emotivnog pražnjenja u utakmici s Austrijom momčad je dobro reagirala – kazao je Zoran Mamić.

Dinamo je u osmom kolu domaćeg prvenstva bez većih problema s 3:1 svladao Istru na Maksimiru.

Znali smo u Maksimiru gledati mučenja Dinama, pogotovu nakon europskih utakmica, no rutinski su odradili utakmicu s Istrom, nisu imali većih problema na putu do nove pobjede. Možda su tek malo bolje trebali koristiti prilike koje su stvarali, no dosta se toga pitalo i gostujuće vratara Ježinu koji je u prvom dijelu, iako je primio dva pogotka bio najbolji pojedinac Pamićeve momčadi.

Nakon prilika Fernandesa i Sammira, plavi su poveli nakon Sammirove dubinske lopte. Beqiraj je leđima golu primio loptu, lijepo se okrenuo i zabio svoj treći pogodak ove sezone. Istra je jednom uspjela zaprijetiti, ali je Sandomierski obranio udarac Babića. I onda je stigla nova dobra Sammirova lopta, ovaj put za Soudanija koji je s ruba šesnaesterca krasno zavukao loptu u sami kut.

- Žao mi jer što nismo zabili više golova jer imali smo puno prilika, pogotovu u prvom dijelu. Nakon emotivnog pražnjenja u utakmici s Austrijom momčad je dobro reagirala i pokazala da ima puno kvalitete – kazao je Zoran Mamić.

Očito se Puljani nisu previše nadali uspjehu, čak se ni inače temperamentni Igor Pamić nije ljutio na svojoj klupi ni na suce ni na svoje igrače. Uostalom u zadnjih šest utakmica HNL-a Istra je svaki put u Maksimiru primila najmanje tri gola.

I onda u nastavku, akcija i potez dana. Sammir je krasno odigrao za Pinta, ovaj ubacio, a Soudani prebacio petom da bi sve škaricama završio Junior Fernandes. Prvo ime utakmice, Sammir zaradio je veliki pljesak kad je sa svoje polovice krenuo u slalom i prošao sve do vratara Ježine, no nije ga uspio prevariti. Na kraju je Istra uspjela zabiti počasni pogodak, nekadašnji igrači Dinama su ga režirali, Hadžić ubacio, a Havojić glavom zabio tako da Sandomierski još nema niti jednu utakmicu u kojoj nije primio pogodak.

- Kad izgubiš 3:1 i zadovoljan si, onda je to tužno. A ja s 3:1 jesam zadovoljan. Još smo nešto odigrali u drugom poluvremenu, ali u prvom smo, uza svu kvalitetu Dinama, bili taktički totalno dezorijentirani. Dozvoli smo Dinamu da nam u Maksimiru složi osam kontranapada, da im igrači osvajaju po 40 metara prostora – rekao je mirno Pamić.

Zoran Mamić i Damir Krznar na klupi Dinama imaju tri utakmice i u svakoj su plavi zabili po tri pogotka i pobijedili. No, novi trener još se traži.

- Radimo na tome, ali još nema ništa konkretno – veli sportski direktor Dinama.

Plavi sad u sljedećem kolu igraju na Poljudu, u Split stižu s četiri boda prednosti.

- Lijepo je to, ali mi tamo moramo igrati svoju igru, nametnuti se. Uz sve uvažavanje Hajduka, njegove mladosti, atmosfere Poljuda, mi odlučujemo kako će ta utakmica izgledati, nametnuti svoj tempo koji nitko u HNL-u ne može pratiti ako mi to želimo – zaključio je Zoran Mamić.

>> Hajduk u posljednjoj minuti pao u Gradskom vrtu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije